Jyrkkä F1-päätös – perinteikkään yhtiön johto kritiikin kohteena

Alpinen F1-tallin henkilökunta on vedonnut emoyhtiö Renault’n johtoon maanantaina tehdyn moottorituotannon lakkautuspäätöksen jälkeen.

Renault ilmoitti kuukausia kestäneen spekulaation jälkeen maanantaina, että se luopuu omien F1-moottoriensa valmistuksesta vuoden 2025 loppuun mennessä.

Menestyksekkään F1-historian omaava ranskalaisvalmistaja on kilpaillut viime vuodet sarjassa urheiluautobrändi Alpinen nimellä. Vuodesta 2026 lähtien tallin uskotaan siirtyvän Mercedeksen moottoriasiakkaaksi, kun sarjan moottorisäännöt uusiutuvat.

Alpinen henkilökunta vetosi tiistaina Renault-yhtiöön Pariisin lähellä sijaitsevan Viry-Chatillonin tehtaan säästämiseksi. Tiedotteessaan henkilökunta toteaa, ettei yhtiö tehnyt riittävää tutkimusta lakkautuspäätöksen vaikutuksista tulevien vuosien automyyntiin tai brändin arvoon.

Viry-Chatillonin tehdasta ei kuitenkaan olla sulkemassa kokonaan. Sen on määrä jatkaa hyperteknologian tutkimuskeskuksena sekä F1-teknologian kehityksen seuraamiseen tarkoitettuna yksikkönä.

Henkilökunta ilmaisi myös epäluottamuksen nykyistä johtoa ja Renault-konsernin toimitusjohtajaa Luca De Meota kohtaan. Päätöksen myötä yhtiö on vaarassa menettää arvokasta osaamista kilpailijoiden leiriin.

Renault arvioi säästävänsä asiakasmoottoreihin siirtymisellä noin 81 miljoonaa euroa vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat