F1-kulisseista uutta tietoa: tämä mies uhkaa viedä Valtteri Bottaksen paikan

Valtteri Bottaksen ensi vuoden ajopaikka Formula 1 -sarjassa saattaa karata yllätyskuljettajalle.

Bottaksen ensi kauden F1-sopimuksesta on liikkunut huhuja jo pitkän aikaa. Sveitsiläislehti Blick ehti jo uutisoida, että suomalaiskuljettaja ja Sauber olisivat tehneet jatkosopimuksen ensi kaudesta, mutta Bottas itse kiisti tämän tiedon.

Nyt paikasta kisaamaan on noussut Williamsille kesken kauden tullut Franco Colapinto. Williamsin tallipäällikkö James Vowles kertoi Motorsport weekin mukaan, että Sauberin kanssa on keskusteltu Colapinton lainasopimuksesta. 

Vowles myöntää, että Colapinton mahdollisuudet Sauberin tallipaikkaan ovat ohuet, sillä talli näyttää hönen mukaansa kallistuneen Bottaksen suuntaan. Jos argentiinalaista ei saada pidettyä Formula ykkösissä, hänelle on muita suunnitelmia.

– Hän työskentelee meidän kanssamme autojen kehityksen parissa ajaen simulaattoria ja tehden testaustyötä, Vowles sanoo.

Colapinto korvasi Williamsilla Logan Sargeantin. Hän on ajanut tällä kaudella kolme F1-kilpailua, joissa hänen paras sijoituksensa on kahdeksas. 

Bottas ei ole vielä valmis

Valtteri Bottaksella on tällä kaudella vielä kuusi kisaa aikaa vakuuttaa Sauberin johto ajotaidoistaan. Toistaiseksi suomalainen on jäänyt ilman pisteitä tämän kauden kilpailuissa, mutta tallikaveri Guanyu Zhoun hän on pääsääntöisesti onnistunut kukistamaan. 

Bottas tiedostaa, että pelkät ajokyvyt eivät ratkaise, kuka saa ajaa ja kuka ei.

– Tässä urheilussa sen kanssa oppii elämään. Olen ollut mukana jonkin aikaa ja tässä oppii, että mitä vain voi tapahtua, Bottas sanoo Speedcafen mukaan.

– Mukana on paljon politiikkaa ja muita asioita.

Sauber on kiinnittänyt jo Nico Hülkenbergin toiseksi kuljettajakseen ensi kaudeksi. Bottas haluaa toisen paikan itselleen, sillä hän ei ole vielä valmis lopettamaan.

– Haluan vielä menestyä. Minulla on edelleen nälkää, ja se ajaa minua eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat