Kahdelle nuorelle luettu lisää syytteitä Kansas Cityn ampumistapauksesta – johtui sanaharkasta

Yhdysvalloissa kahta nuorta miestä vastaan on nostettu lisää syytteitä Kansas Cityssä viime viikolla tapahtuneesta ampumisesta ja sitä seuranneesta kaaoksesta Super Bowl -voitonparaatin yhteydessä.

Yksi nainen kuoli ja 22 haavoittui välikohtauksessa. Heistä iso osa oli lapsia.

Nuorille miehille luettiin nyt myös syytteet toisen asteen murhasta, joka Suomessa vastaa käytännössä syytettä taposta. Aiemmin luetut syytteet liittyivät muun muassa ampuma-aserikoksiin ja virkavallan vastustamiseen. Tilanne sai alkunsa sanaharkasta, joka eskaloitui nopeasti ampumiseksi ja kaaokseksi, Jacksonin piirikunnan syyttäjä kertoo. Tilanne ei liittynyt Super Bowliin tai käynnissä olleeseen paraatiin.

Edessä mahdollisesti elinkautinen vankeus

Esitutkinnan mukaan toinen nuorista ajautui tappeluun ja veti esiin aseen, jonka jälkeen ampuminen alkoi. Aseita oli syyttäjän mukaan useammalla nuorella. Nyt syytteessä olevat miehet eivät syyttäjän mukaan tunteneet toisiaan ennen päivää, jolloin ampumisvälikohtaus sattui, CNN raportoi. Syyttäjän mukaan kumpikin nuorista on kiinniotettuna ja he ovat olleet sairaalahoidossa.

Kansas Cityn poliisipäällikkö Stacey Graves kertoi jo aiemmin CNN:n mukaan, ettei ampumisella uskota olevan yhteyttä terrorismiin tai ääriliikkeisiin. Juhlaan Kansas Cityn keskustaan oli viranomaisten mukaan saapunut jopa miljoona ihmistä. Ampuminen tapahtui hyvin keskeisellä paikalla Union Station -aseman läheisyydessä keskiviikkona iltapäivällä.

Syyttäjän mukaan miehet voidaan tuomita elinkautiseen vankeusrangaistukseen. CNN:n näkemien oikeuden asiakirjojen mukaan kumpikin nuorista myöntää ampuneensa paikalla.

Lue myös:

    Uusimmat