Mies lähti uutena vuotena vieraan auton kyytiin ja ammuttiin kuoliaaksi – 28-vuotiaalle pitkä tuomio

Oikeuden mukaan uhri ryöstettiin ensin aseella uhaten.

Uutena vuotena Sipoon St1-bensa-asemalla tapahtunut henkirikos oli Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan tappo. Torstaina annetun tuomion mukaan henkirikoksen uhriksi joutunut mies oli lähtenyt ravintolasta hänelle ennalta tuntemattoman seurueen kyytiin ja matkalla olleella kylmäasemalla hänet ammuttiin kuoliaaksi.

Seurueeseen kuului autoa kuljettanut nainen ja kaksi miestä. Oikeuden mukaan 33-vuotias mies uhkasi uhria aseella auton takapenkillä saadakseen tämän pankkikortin ja sen tunnusluvun. Uhri puolustautui, ja hänet revittiin ulos autosta. 

Ulkona 33-vuotias syytetty ampui ilmaan ja kerran uhrin jalkoja kohti, tuomiossa sanotaan. Tämän jälkeen aseen otti 28-vuotias mies, joka ampui oikeuden mukaan uhria kahdesti. Toinen laukauksista oli kuolettava.

Molemmat kiistivät syytteet. Heidän mukaansa uhrilta ei viety omaisuutta väkivallalla uhkaamalla.

 28-vuotias syytetty myönsi ampuneensa uhria kohti sen jälkeen, kun tämä oli käyttäytynyt aggressiivisesti. Hänen mukaansa ampumisessa oli kyse enintään hätävarjelun liioitteluna tehdystä teosta.

Käräjäoikeuden mukaan kyse oli tahallisesta henkirikoksesta.

Lähes 12 vuotta vankeutta

Oikeus tuomitsi Hemmi Allan Alexander Lindgrenin, 28, muun muassa taposta ja törkeästä ryöstöstä 11 vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen.

–  Näyttämättä on jäänyt, että Lindgrenin tarkoituksen olisi ollut tappaa asianomistaja tai että hän olisi pitänyt asianomistajan kuolemaa menettelynsä varmana seurauksena. Lindgrenin on kuitenkin menettelemällä sanotulla tavalla täytynyt pitää asianomistajan kuolemaa menettelynsä varsin todennäköisenä seurauksena, tuomiossa sanotaan.

Gunnar Holger Hagert, 33, tuomittiin muun muassa törkeästä ryöstöstä kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen. Rangaistuksessa on pantu täytäntöön aiempi jäännösrangaistus.

Autoa kuljettanut nainen sai sakkorangaistuksen rikoksentekijän suojelemisesta. Hän kiisti syytteen. Hänen mukaansa ajamalla Lindgrenin ja Hagertin pois tekopaikalta hänen tarkoituksenaan ei ollut suojella rikoksentekijöitä, vaan rauhoittaa tilanne.

Lue myös:

    Uusimmat