Pipsa Hurmerinnan ja Kalle Lambergin päätehtävän reseptit: Porsaankyljyksiä, kengännauharanskalaisia ja homejuusto-majoneesia sekä paistettua nuudelia ja katkarapua.
Kallen tuomat raaka-aineet
- Pikanuudelit
- Kouvolan lakritsia (vaihtui pikatehtävän myötä naapurikeittiön bataattiin)
- Sinihomejuustoa
- Kokonaisia kuorimattomia katkarapuja
- Porsaan kyljyksiä
- Omatekemää omena-chili chutney
Porsaankyljyksiä, kengännauharanskalaisia ja homejuusto-majoneesia
Possun kyljykset
- Arla voita
- Rypsiöljyä
- Timjamia
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 porsaan kyljystä
Lämmitä valurauta pannussa voi ja öljy. Lisää heti alkuvaiheessa 2 kokonaista valkosipulinkynttä ja kourallinen timjamia. Kun pannu on todella kuuma ja voi vaahtoaa lisää possunkyljykset. Paista kyljyksiä pannulla voissa, ja käännä kun kyljys on kullanruskea. Paista toinen puoli. Jos valkosipulit uhkaavat mustua, poista ne pannulta ja heitä roskiin. Anna valmiiden kyljysten vetäytä leikkuulaudalla folion alla noin viisi minuuttia. Ripaus omena-chili chutneyta päälle.
Bataatti kengännauharanskalaiset
- 1 bataatti pestynä ja leikattuna ohuiksi nauhoiksi mandoliinin kapealla terällä tai leikkaa niistä veitsellä ohuita suikaleita
- 1 L rypsiöljyä
- Sormisuolaa
- Rosmariinia (kuivattua tai tuoretta)
Lämmitä rypsiöljy isossa kattilassa 175 asteiseksi, noin 10 minuuttia.
Testaa öljyn lämpötila laittamalla kattilaan pari suikaletta bataattia. Laita kattilaan pieni kourallinen bataattia kerrallaan ettei öljy kuohu yli. Nosta kypsät bataatit reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
Ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia.
Homejuusto-majoneesi
- 1 kananmuna huoneelämpöisenä
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
- 2 rkl dijon sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- Sinihomejuustoa maun mukaan
Laita kaikki aineet paitsi homejuusto sauvasekoittimen korkeaan ja kapeaan kulhoon. Upota sauvasekoitin massaan ja käynnistä. Sekoita majoneesia kunnes se sakenee.
Sekoita lopuksi murennettu homejuusto majoneesin sekaan lusikalla. Tarkasta suola.
Paistettua nuudelia ja katkarapua
- 1 pkt pikanuudeleita
- 10-15 kpl kokonaisia pakastettuja kuorimattomia katkarapuja
- 2 kynttä valkosipulia, silputtuna
- Sitruunamehua
- 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
- Suolaa
Liota pikanuudelit kuumassa vedessä. Paista nuudelit rypsiöljyllä pannulla valkosipulin kanssa. Lisää katkaravut nuudelien joukkoon ja ripottele annoksen päälle sitruunamehua, suolaa ja lehtipersiljaa. Lisää halutessasi chilirouhetta ja limenmehua.