Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa valmistetaan bilesafkaa ja sorsanrintaa – katso reseptit!

Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa valmistetaan muun muassa bilesafkaa ja sorsanrintaa. 

Kokkisota tarjoilee ensimmäisessä jaksossa huipputason herkkuja, joita mukana ovat tekemässä kokit Serko Rantanen ja Kape Aihinen. 

Katso jakson herkkureseptit tästä!

Pikatehtävä: Bilesafkaa

Raaka-aineet: Valmiit popcornit, kondensoitu kookosmaito, valkosuklaa, thaibasilika, kokonainen ananas

Ananasshotti

Valkosuklaapopcornia

Grillattu ananas thaidipillä

Ananasshotti

¼ tuoretta ananasta

½ prk kaura creme fraichea

Tilkka kondensoitua kookosmaitoa

Tilkka konjakkia

Tilkka valkoviiniä

Thaibasilikaa maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset yhteen blenderissä.

Valkosuklaapopcornia

50 g valkosuklaata

20 g voita

4 dl valmiita popcorneja

Thaibasilikan lehtiä ja chili flakesejä koristeeksi

Sulata valkosuklaa ja voi vesihauteessa. Lisää hieman kuumaa vettä jos seos jämähtää liian tymäkäksi. Lisää popcornit, kun seos on sulanut ja koristele thaibasilikassa ja chili flakeseillä.

Grillattu ananas

4 isoa ananaslohkoa

30 g voita

0,5 dl fariinisokeria

Laita kuoritut ananaslohkot kuumalle grillipannulle ja paahda kunnes ananakset ovat saaneet hieman väriä. Lisää pannulle voita ja fariinisokeria. Sekoittele ja kääntele ananaksia kunnes ne ovat karamelisoituneet. Tarjoile kondensoidun kookosmaidon ja thaidipin kanssa.

Thaidippi

1 prk kaura creme fraicheä

Thaibasilikaa maun mukaan

Mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Tilkka sitruunamehua

Ohje: Sekoita dipin ainekset yhteen.


VIHREÄ KEITTIÖ – RAAKA-AINEET

Raaka-aineet: Korianteri, paksoi, naudanmaksaa, tuore chili, viherpippuri, perunalastut

Paahdettu paksoi korianteri-chilivinaigretellä

Sipsipaneroitua vasikanmaksaa peruna-viherpippuripaistoksella

Paahdettu paksoi korianteri-chilivinaigretellä

1 paksoi

2 rkl sesamöljyä

Korianterisilppua koristeeksi

Poista paksoista uloimmat lehdet ja leikkaa se puoliksi. Paahda paksoin puolikkaita sesamöljyssä kuumalla pannulla, kunnes paksoi on paahtunut. Tarjoile korianteri-chilivinaigretten kanssa ja koristele tuoreella korianterisilpulla.

Korianteri -chilivinaigrette

½ tuore chili

Korianteria maun mukaan

1 valkosipulinkynsi

2 rkl sesamöljyä

2 rkl rypsiöljyä

Hienonna chili, korianteri ja valkosipuli. Sekoita öljyjen kanssa yhteen kastikkeeksi.

Sipsipaneroitua vasikanmaksaa

200 g vasikanmaksaa

2 dl sipsejä

1,5 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

Suolaa maun mukaan

Voita paistamiseen

Korianterisilppua koristeeksi

Mausta maksa suolalla ja murskaa sipsit laakeaan astiaan. Riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne haarukalla vatkaten. Leivitä maksa kastamalla se ensin jauhoihin, sitten kananmunaseokseen ja lopuksi sipseihin. Siirrä maksa kuumalle pannulle jossa on ruskistunutta voita. Paista miedolla lämmöllä ja pyörittele maksaa pannulla aktiivisesti. Koristele annos tuoreella hienonnetulla korianterilla.

Peruna-viherpippuripaistos

½ sipuli

1 peruna

2 rkl rypsiöljyä

Suolaa maun mukaan

Murskattuja viherpippureita maun mukaan

Muutama oksa tuoretta timjamia

Leikkaa sipuli ja peruna ohuiksi tikuiksi. Kaada öljy pannuun juuresten kanssa. Lisää suolaa, viherpippuria ja timjamia. Anna hautua pannulla n. 10 minuuttia. Tarjoile maksan kanssa.

PUNAINEN KEITTIÖ – RAAKA-AINEET

Raaka-aineet: Viski, mustaherukka, Katinalan hirvimakkara, sorsan rintafile, vapaan lehmän AB-piimä, cheddar-juusto.

Pikapastrami hapankastikkeella

Paahdettu sorsanrinta liekitetyllä viskikastikkeella ja herukkahillokkeella

Hirvi-cheddarspydäri ja karamellisoidut sipulit

Pikapastrami

1 sorsan rintafilee

Mustapippuria maun mukaan

Suolaa maun mukaan

Tuoretta rosmariinia

Tuoretta lehtipersiljaa

Mausta sorsan liha suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla, kuivalla pannulla pinta nopeasti kiinni ja laita filee pakastimeen odottamaan tarjoilua. Leikkaa filee viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

Hapankastike

1 dl piimää

1 dl creme fraicheä

Tuoretta timjamia maun mukaan

Tuoretta persiljaa maun mukaan

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Tarjoile sorsan kanssa, koristele annos rosmariinilla ja lehtipersiljalla.

Paahdettu sorsanrinta

1 sorsan rintafilee

2 rkl rypsiöljyä

Suolaa maun mukaan

Tee fileen rasvapuolelle veitsellä pieniä viiltoja ja paista filee kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Mausta suolalla.

Liekitetty viskikastike

3 rkl kokonaisia mustapippureita

2 rkl viskiä

Tilkka kermaa

Tilkka lihafondia

Laita kokonaiset mustapippurit pannulle ja paahda niitä hetki. Kaada viski perään ja liekitä pippureita. Lisää kerma ja lihafondi. Keitä kastiketta kokoon, kunnes siitä on tullut hieman sakeampaa.

Herukkahilloke

100 g mustaherukoita

0,5 dl sokeria

Keitä marjoja sokerin kanssa kattilassa kokoon kunnes seos on hillomainen.

Hirvi-cheddarspydäri

2 perunaa

2 hirvimakkaraa

2 rkl rypsiöljyä

1 tl mustapippuria

Suolaa maun mukaan

Leikkaa perunat ja makkarat paloiksi. Valele öljyllä ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Paista 200-asteisessa Airfryerissa noin 15 minuuttia tai kunnes kypsää TAI paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Karamellisoidut sipulit

½ sipuli

50 g voita

0,5 dl fariinisokeria

Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita kuumalle pannulle voi ja fariinisokeri, lisää sipulit. Karamellisoi sipuleita, kunnes ne ovat kultaisen värisiä.

Kastike

4 rkl Worchester-kastiketta

2 rkl ketsuppia

1 rkl tuoretta hienonnettua chiliä

Cheddarjuustoa maun mukaan

Sekoita kastikkeen ainekset ja roiski spydäriannoksen päälle. Raasta annoksen päälle myös cheddar-juustoa.

Lue myös:

    Uusimmat