Kalle Rovanperä hurjassa taistossa kolmanneksi – näin voittokamppailu ratkesi

Kalle Rovanperä ajoi kolmanneksi hurjassa taistossa Belgiassa 4:05
Kalle Rovanperä ajoi kolmanneksi hurjassa taistossa Belgiassa.

Kalle Rovanperä ajoi kolmanneksi Porsche Carrera Cup Beneluxin osakilpailussa Belgiassa.

Rovanperä starttasi Zolderin radalla ajettuun kisaan paalupaikalta, mutta suomalaistähden lähtö jätti toivomisen varaa. Rovanperän auto nytkähti ruudukossa hieman etuajassa ja suomalaiselle lätkäistiin viiden sekunnin rangaistus varaslähdöstä. Samalla Rovanperä putosi alkukiihdytyksessä kolmanneksi Paul Meijerin ja Sacha Nordenin taakse, eikä päässyt enää kaksikosta ohi.

Voit katsoa kisan lähdön ja loppuratkaisut pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Meijer, Norden ja Rovanperä karkasivat kisassa muilta ja kävivät kiivasta kamppailua sijoituksista. Rovanperä ahdisti Nordenia paikoin vain parin kymmenyksen aivan loppuun saakka, mutta ohituspaikkaa ei löytynyt. 

Eroa taakse kertyi kuitenkin niin paljon, että huolimatta viiden sekunnin rangaistuksesta suomalainen pääsi suihkuttelemaan kuohujuomaa palkintokorokkeelle. Kisan voittoon ajoi Meijer.

Rovanperä teki selkoa lähdön tapahtumista Instagramin tarinat-osiossaan. Suomalaisen mukaan hänen autonsa kytkin ei toiminut kunnolla, mikä aiheutti nytkähdyksen ja sen, että kaksi kilpailijaa pääsi livahtamaan edelle.

Muuten vauhtimme oli hyvää, mutta ohittaminen on vaikeaa tällä radalla. Olen pettynyt, mutta yritämme uudelleen huomenna.

Viikonlopun toinen kisa ajetaan sunnuntaina. Rovanperä lähtee kisaan toisesta ruudusta.

Lue myös:

    Uusimmat