Kalle Rovanperä täräytti pohja-ajan Jyväskylässä – hetkeä myöhemmin seurasi hilpeä yllätys tv-haastattelussa

Kalle Rovanperä keikaroi testi-ek:lla erikoisvarusteissa - suomalaistähti hilpeässä haastattelussa 2:25
Kalle Rovanperä keikaroi testi-ek:lla erikoisvarusteissa – suomalaistähti hilpeässä haastattelussa

Suomen MM-ralli käynnistyi Ruuhimäen testierikoiskokeella.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Olosuhteiden puolesta kaikkein kilpailunomaisimmalla ensimmäisellä vedolla nopeimman ajan teki ensimmäistä kotikisansa voittoa jahtaava Toyotan Kalle Rovanperä.

Maalihaastattelussa Rovanperä yllätti kaikki vetämällä päähänsä liekkipipon ja sanalla sanoen nopeat aurinkolasit.

– Todella hienoa olla viimeinkin kotikisassa. Tämä on kauden kohokohta. Ei tule olemaan helppoa. Meiltä puuttuu täältä hyvä tulos. Se on suunnitelma tälle viikonlopulle.

– Paljon on faneja paikalla, niin yritetään ajaa suomalaisille hyvä tulos. Toivotaan, että EP:n kanssa jompikumpi meistä hoitaa tänä viikonloppuna homman kotiin. Ja Sami (Pajari) myös. Unohdin, että Samikin on ajamassa. Täällähän on kolme suomalaista. Toivotaan, että joku meistä ajaa hyvän tuloksen.

Rovanperä järjesti kotikisansa alla sosiaalisessa mediassa kilpailun, jossa hänen seuraajansa saivat suunnitella kaksinkertaiselle maailmanmestarille kypärän värityksen. Rovanperä valitsi ehdokkaiden joukosta voittajaksi juuri liekkipipoa mukailleen suunnitelman.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Jos yllä oleva ei näy, löydät sen tästä linkistä.

Rovanperä oli reilun neljän kilometrin mittaisella testipätkällä 0,4 sekuntia nopeampi kuin toiseksi parhaan ajan kellottanut Hyundain Esapekka Lappi.

–  Käyttäytyminen oli ihan jees, aika liukkaan tuntuinen toki. En tiedä, onko ollut kaikille sama. Kyllä tässä rallikuskia hemmotellaan näillä pätkillä, Lappi tuumi.

Ensimmäistä kilpailuaan Rally1-autolla ajava Pajari oli ensimmäisellä vedolla viidenneksi nopein. Hän jäi Rovanperästä 1,7 sekuntia eli 0,41 sekuntia kilometrillä.

– Tämä on todella upeaa. Minun täytyy vielä työstää ajamista, jotta se olisi puhtaampaa ja saisin paremman rytmin. Nautin silti paljon. Tämä on parasta. Vielä on paljon opittavaa. Kilpailu on niin kovaa, että vertaileminen on vähän tyhmää, mutta nautimme tästä. Toivottavasti parannusta tulee.

Toyotan Sébastien Ogier oli omalla ensimmäisellä vedollaan 0,6 ja Elfyn Evans 0,2 sekuntia nopeampi kuin Rovanperä, mutta heidän aikojaan ei noteerattu, koska he eivät hidastaneet pätkän varrelle asetettuun virtuaaliseen shikaaniin riittävästi.

Tositoimiin Keski-Suomessa päästään torstai-iltana, kun Jyväskylän keskustassa ajetaan legendaarinen Harjun yleisöerikoiskoe.

Testi-ek, Ruuhimäki – 1. ajokerta:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:
1.Kalle RovanperäToyota2:17,2
2.Esapekka LappiHyundai+0,4
3.Ott TänakHyundai+1,2
3.Takamoto KatsutaToyota+1,2
5.Sami PajariToyota+1,7
6.Thierry NeuvilleHyundai+2,3
7.Adrien FourmauxM-Sport+3,0
8.Oliver SolbergSkoda (WRC2)+8,1
9.Gregoire MunsterM-Sport+8,5
xx.Elfyn Evans*Toyota+2:42,8
xx.Sébastien Ogier*Toyota+2:42,8

 

Tommi Mäkinen sivalsi MM-sarjan kärkimiestä: "Nyt ei tarvitse urputtaa" 2:53
Tommi Mäkinen sivalsi MM-sarjan kärkimiestä: "Nyt ei tarvitse urputtaa"

Lue myös:

    Uusimmat