Kalle Rovanperällä edessä ottelupallo – suomalaistähdeltä arvio: "Ovat varmaan hurjia"

Tulokaskuski hölmöili edessä – Kalle Rovanperä kärsi pölyssä ajamisesta! 1:28
Kalle Rovanperä sai niellä pölyä Gregoire Munsterin takana Chilen MM-rallissa.

Kalle Rovanperä voi ratkaista rallin MM-sarjan mestaruustaiston reilun kahden viikon kuluttua.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Keski-Euroopan rallissa kilpaillaan haastavilla asvalttiteillä.

MM-sarjaa johtava Rovanperä nauttii kilpailemisesta asvaltilla, mutta kisan ajankohta tuo oman haasteensa.

Olosuhteet ovat yleensä vaikeat siihen aikaan vuodesta. Mutta toivottavasti meillä olisi vaihteeksi hyvä lähtöpaikka. Se olisi kiva, Rovanperä sanoo.

Rovanperällä on MM-sarjassa 31 pisteen etumatka tallitoveriinsa Elfyn Evansiin ennen kahta viimeistä osakilpailua. Tämä tarkoittaa sitä, että Evansin pitää napata Keski-Euroopan rallista vähintään kaksi pistettä Rovanperää enemmän tai muuten suomalaiskuljettaja kruunataan mestariksi toisena perättäisenä vuotena.

Kilpailu käynnistyy Tshekin puolella, missä ajetaan kahdeksan ensimmäistä erikoiskoetta torstaina ja perjantaina. Rovanperä vetää pätkät läpi ensimmäisenä kuljettajana.

Veikkaan, että siellä on aika haastavat tiet. Tshekin puolen pätkät ovat varmaan hurjia. Muut pätkät ovat ehkä vähän yksinkertaisempia, Toyota-kuljettaja Rovanperä arvioi.

On kiva mennä pitkästä aikaa asvaltille, eikä tarvitse auratakaan. Toivotaan, että tiet ovat puhtaita eikä ole mitään putsaamista. Yritetään ajaa hyvä kisa ja sitä kautta hyvä tulos.

Rallin MM-sarjan erikoiskokeita ei ole aiemmin ajettu Tshekissä. Rovanperältä löytyy kuitenkin maasta kokemusta yhden rallin verran: vuonna 2019 hän kävi voittamassa Bohemia-rallin Skoda Fabialla.

Keski-Euroopan MM-ralli on ohjelmassa 26.-29. lokakuuta. Kilpailun keskuspaikka sijaitsee Saksassa Passaun kaupungissa.

Lue myös:

    Uusimmat