Toyota selvittää jättimokaansa: Chilen MM-rallin virheestä lisätietoa

Chilen MM-rallissa rengasfarssi – Toyota-tähti Elfyn Evans maaliin kahden rengasrikon kanssa! 1:26
Toyotan tekemä virhelaskelma kostautui Elfyn Evansille karulla tavalla Chilen MM-rallissa - kuski saapui perjantai aamulenkillä maaliin kahdella pyörällä.

Toyotan kuljettajat ovat vaatineet tallilta kunnollista selvitystä Chilen MM-rallissa tapahtuneen pahan rengasvirheen syistä. Tiimi luotti vahvasti pehmeisiin renkaisiin, jotka kuluivat ennen aikojaan loppuun perjantain lenkillä.

Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta kärsivät kaikki pahoista rengasongelmista Chilen MM-rallin perjantain aamulenkillä. Kuskeista Rovanperä onnistui säästelemään renkaitaan, mutta Evans ja Katsuta saapuivat maaliin kahden rikkoutuneen takarenkaan kanssa.

Toyota hävisi selvästi kamppailunsa M-Sportin Ott Tänakia vastaan. Myös Hyundai onnistui paremmin rengastaktiikassaan. Vain Teemu Sunisen keskeytys nosti Evansin palkintopallille.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala myönsi virheen jo tuoreeltaan. Kuskit ovat painostaneet tiimiä selvittämään asian taustat perin pohjin.

– Meidän täytyy ymmärtää paremmin kovaa rengaskulumaa, joten se on jotain, jota voimme yrittää hallita jatkossa, Rovanperä sanoi DirtFishille.

Evans otti rengasrikoissaan myös itse syistä niskoilleen. Toyotan olisi pitänyt pystyä kertomaan paremmin renkaiden kuluma.

– Olen potkinut itseäni miettimällä jälkikäteen, että en onnistunut säästämään pehmeitä renkaita. Olisin voinut mennä hitaammin, mutta nopeammin, jos tiedät, mitä tarkoitan? Evans totesi.

Walesilainen viittasi tällä aikatappioon, jonka hän koki ajamalla renkaat loppuun ennen aikojaan.

– Se olisi todella muuttanut tilannetta. Aina sitä oppii jotain, Evans totesi.

Toyotan teknisen johtajan Tom Fowlerin mukaan talli päätyi ratkaisuun keräämänsä datan perusteella. Kyseessä oli harvinainen tapaus, josta voidaan ottaa oppia, mutta ylireagointiin ei ole aihetta.

– Siinä taisi käydä niin, että laskelmat epäonnistuivat ja toinen vaihtoehtomme oli ohittaa normaaliprosessimme, normaalit laskelmamme, ja se oli virhe, Fowler selvitti.

– Emme aio muuttaa prosessiamme, vaan varmistaa, että sen taustalla oleva data on tarkempaa, tekniikkapomo ilmoitti.

Lue myös:

    Uusimmat