Kalle Rovanperällä iso kysymysmerkki – "Harmi"

Kalle Rovanperä viritteli keskiviikkona itseään ja Toyotan Rally1-autoa voittoiskuun ensi viikolla ajettavaa Suomen MM-rallia varten.

Rovanperä lähtee kotikilpailuunsa kahden voiton putkessa. Kesäkuun lopussa hän kävi pikahälytyksellä voittamassa Puolan MM-rallin ja viime viikonloppuna suomalaistähti ajoi ykköseksi Latviassa.

Rovanperä haki autoon hienosäätöä Toyotan testialueella ajamassaan testissä. Maailmanmestarin vauhti näytti penkalta käsin loistavalta, kun Toyota GR Yaris Rally1 -auto kiiti soratiellä keskellä keskisuomalaista metsää.

Toyotan kilpuria on kehitetty samoilla teillä, minkä ansiosta se sopii loistavasti Suomen MM-rallin erikoiskokeille. Rovanperää kuitenkin arvelutti yksi seikka ennen kotikilpailua.

– Meillä testitie vähän erilainen verrattuna siihen, millainen tienpinta on rallissa. Meidän teitä korjataan aina testien välissä, niin siinä on aika paljon enemmän pehmeää soraa kuin rallissa, Rovanperä kertoi MTV Urheilulle.

– Se on ainoa kysymysmerkki, mihin emme pysty vaikuttamaan. Se on harmi, ettemme pääse nyt testaamaan kovapohjaiselle tielle. Yritetään silti löytää parhaat mahdolliset säädöt.

Toyota suorittaa ralliin valmistavan testijakson omalla testialueellaan MM-sarjan tiukkojen testisääntöjen vuoksi. Mikäli Rovanperä olisi testannut autoa jossain muualla, se olisi syönyt tallilta kallisarvoisia testipäiviä.

Rovanperältä puuttuu vielä kotikilpailun voitto. Viime vuonna hän otti rallin komennon heti alussa, mutta joutui lopulta keskeyttämään ulosajoon perjantai-iltapäivänä Myhinpään erikoiskokeella.

Suomen MM-ralli järjestetään ensi viikolla 1.–4. elokuuta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat