Kamala Harris kutsui Putinia "murhanhimoiseksi diktaattoriksi" – näin Kreml kommentoi

Kreml on kommentoinut Yhdysvaltain varapresidentin ja demokraattien presidenttiehdokkaan Kamala Harrisin kuvausta Venäjän presidentistä Vladimir Putinista "murhanhimoisena diktaattorina".

Venäjän hallinnon mukaan Kamala Harrisin lausunto paljasti sen, miten ahnaasti Yhdysvaltain poliitikot pyrkivät tyrkyttämään näkemyksiään maailmalle, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

– Yhdysvaltojen ylevä poliittinen laitos on kaikesta päätellen tällaisen poliittisen kulttuurin läpitunkema, venäläiset uutistoimistot sanoivat Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin todenneen televisiohaastattelussa.

– Tämä on luultavasti juuri se kansainvälisten suhteiden malli, jota he [Yhdysvallat] yrittävät tyrkyttää koko maailmalle. Ja tästä mallista useimmat maailmassa alkavat pitää yhä vähemmän.

Harris arvioi Reutersin mukaan Putinia radiohaastattelussa, joka liittyi yhdysvaltalaistoimittaja Bob Woodwardin kirjaan. Kirjassa kerrottiin muun muassa, että republikaanien presidenttiehdokas, ex-presidentti Donald Trump lähetti virassa ollessaan koronatestejä Venäjälle pandemian huippuvaiheessa.

Venäjän ja USA:n suhteet ovat vajonneet syvyyksiin, jota ei ole nähty sitten vuoden 1962 Kuuban ohjuskriisin. Kumpikin osapuoli on kehottanut toista lopettamaan keskustelut sisäpoliittisista kysymyksistään.

Yhdysvallat käski viimeksi viime kuussa Vladimir Putinia pidättäytymään kommentoimasta Yhdysvaltain vaaleja. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Putin oli sanonut, että jos hän voisi, hän äänestäisi Harrisia Trumpin sijaan tulevissa presidentinvaaleissa tämän "tarttuvan naurun vuoksi". 

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi Putinin vitsailevan usein julkisissa lausunnoissaan.

Washington Postin ja New York Timesin Woodwardin kirjasta tekemien tiivistelmien mukaan Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on kuvannut Putinia pahuuden ruumiistumaksi.

Lue myös:

    Uusimmat