Kamala Harris: On äärimmäisen vaarallista, että Trump vetoaa Hitleriin – "Hän haluaa rajatonta valtaa"

Demokraattien presidenttiehdokkaan Kamala Harrisin mielestä Donald Trump on hetki hetkeltä epävakaampi. Harris otti keskiviikkona kantaa Trumpin entisen kansliapäällikkö JohnKellyn kohahduttavaan haastatteluun.

– Eläkkeelle jäänyt neljän tähden kenraali John Kelly vahvisti eilen, että Trump halusi presidenttinä samanlaisia kenraaleja kuin (Adolf) Hitler. Trump ei halunnut armeijaa, joka on lojaali Yhdysvaltain perustuslaille, vaan armeijan, joka on lojaali hänelle, Harris kommentoi.

Harrisin mukaan Trump usuttaa armeijan Yhdysvaltain kansalaisten kimppuun, jos republikaanien ehdokas tulee uudelleenvalituksi presidentiksi.

– Ja muistakaa, keitä hän pitää vastustajinaan: Jokaista, joka kieltäytyy polvistumasta hänen edessään tai kehtaa kritisoida häntä. Tuomarit, toimittajat, vaalivirkailijat.

– On äärimmäisen vaarallista, että Trump vetoaa Hitleriin, joka on vastuussa miljoonien juutalaisten ja satojen tuhansien yhdysvaltalaisten kuolemasta, Harris jatkoi.

Harrisin mukaan Trump on hetki hetkeltä arvaamattomampi ja epävakaampi – eikä hänellä olisi Valkoisen talon sisällä John Kellyn tapaisia käsijarruja toisella presidenttikaudellaan. Kelly sai Trumpilta potkut vuonna 2019.

– Trump haluaa rajatonta valtaa.

Kellyn mukaan Trumpia voi kuvailla fasistiksi, joka suhtautuu diktaattorin elkein maan hallitusemiseen. Vuosia Trumpia kritisoinut Kelly kertoi Times-lehden haastattelussa tiistaina, ettei ex-presidentillä ole ymmärrystä lainsäädännöstä tai perustuslain toiminnasta.

Lue myös:

    Uusimmat