Kamala Harrisin vuosia vanha video leviää: "Olen syyttänyt seksuaalirikollisia, Trump on yksi heistä"

Harris rökitti Trumpia vanhalla kampanjavideolla kovin kääntein.

Yhdysvaltain istuva presidentti Joe Biden ilmoitti Suomen aikaan myöhään sunnuntai-iltana jättäytyvänsä pois presidenttikilvasta. Biden kertoi asiasta viestipalvelu X:ssä, jossa hän mainitsi olevan "puolueen ja maan parhaaksi, että hän luopuu vaalikilpailusta".

Ilmoituksen jälkeen demokraattien leirissä katseet kääntyivät varapresidentti Kamala Harrisin puoleen, joka on aikeissa pyrkiä puolueen ehdokkaaksi.

Entinen senaattori, Kalifornian oikeusministeri on pyrki puolueen presidenttiehdokkaaksi viimeksi vuonna 2020, jolloin hän hävisi taistelun istuvalle presidentille Joe Bidenille. 

Harris kampanjoi tällöin aggressiivisesti Trumpia vastaan, josta todisteena on vuonna 2019 julkaistu kampanjavideo sekä tviitti, jossa Harris syyttää Trumpia rikoksista.

– Olen syyttänyt seksuaalirikollisia. Trump on yksi heistä. Suljin voittoa tavoittelevat huijausopistot. Hän pyöritti sellaista. Pidin suuret pankit vastuullisina. Hän on niiden omistuksessa.

Syyttämisellä Harris viittaa aiempaan työhönsä San Franciscon piirisyyttäjänä.

– En ole vain valmis taistelemaan Trumpia vastaan, olen valmis voittamaan hänet, Harris kertoo tviitissään, joka on päivätty 20. marraskuuta 2019.

Videolle kerrotaan, kuinka Harris on todellinen "Anti-Trump", ja kuinka "Trump repii maan erilleen, mutta Harris tuo ihmiset yhteen".

Kampanjavideo lähti leviämään uudelleen

Vanha kampanjavideo ja tviitti lähtivät leviämään uudelleen sen jälkeen, kun Harris kertoi osallistuvansa presidenttikilpaan, kertoo asiasta uutisoinut Rolling Stone.

Videon jakanut demokraattien edustaja Jennifer Lazslo Mizrahi Marylandista kertoo medialle, että video osoittaa "Harrisin ja Trumpin välisen kontrastin" ja videon olevan yhä ajankohtainen.

Harrisin nostamat syytökset saivat vastakaikua myöhemmin, kun Trump todettiin syylliseksi liikeasiakirjojen väärentämiseen liittyen pornonäyttelijä Stormy Danielsille maksettuihin niin sanottuihin hyssyttelyrahoihin. 

Päätöksen myötä Trumpista tuli Yhdysvaltain historian ensimmäinen entinen presidentti, jonka on oikeudessa todettu syyllistyneen rikokseen.

Katso videolta: Biden luopui kisasta viimein, antoi tukensa Harrisille

Korjattu sitaattia kello 20.10: Harris kirjoitti vuoden 2019 tviitissään "suljin voittoa tavoittelevat huijausopistot", eikä "voittoa tavoittelemattomat", kuten tekstissä aiemmin luki.

Lue myös:

    Uusimmat