Trump: "Biden heitettiin laidan yli – pitäisikö maksaa korvauksia petoksesta?"

Donald Trump kuvaili uutiskanava CNN:lle Bidenin jäävän historiaan Yhdysvaltain huonoimpana presidenttinä.

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump sanoi, että hän uskoo voittavansa varapresidentti Kamala Harrisin helpommin marraskuun presidentinvaaleissa kuin olisi voittanut nykyisen presidentin Joe Bidenin.

Trump kertoi asiasta puhelussaan uutiskanava CNN:lle vain hetki sen jälkeen, kun Biden oli ilmoittanut jättäytyvänsä presidenttikisasta.

Trump kuvaili puhelussaan Bidenin jäävän historiaan Yhdysvaltain huonoimpana presidenttinä.

Konservatiivimedia Fox Newsin puhelinhaastattelussa Trump taas kysyi, kuka maata johtaa seuraavat viisi kuukautta. Marraskuun presidentinvaalien voittaja astuu virkaan tammikuussa 2025.

Vance: Harris vastuussa Bidenin epäonnistumisista

Republikaanien varapresidenttiehdokas J. D. Vance sanoi Bidenin olleen hänen elinaikansa huonoin presidentti, jonka tukena Harris on ollut joka vaiheessa.

Vance kommentoi X-viestipalvelussa Bidenin jättäytymistä presidenttikisan ulkopuolelle.

Vance sanoi Harrisin olevan vastuussa kaikista Bidenin kauden epäonnistumisista ja presidentin terveydentilan peittelystä.

– Neljän vuoden aikana hän (Harris) oli mukana hyväksymässä allekirjoituksellaan Bidenin avointen rajojen ja vihreän huijauksen politiikkaa, joka nosti asumisen ja elintarvikkeiden kustannuksia, Vance kirjoitti viestissään.

Vance vakuutti olevansa republikaanien presidenttiehdokas Trumpin kanssa valmis ketä tahansa vastaan, kenet demokraattipuolue päättää asettaa vastaehdokkaaksi.

Trumpin kampanja aloitti hyökkäyksen Harrisia vastaan

Trumpin vaalikampanja aloitti jo sunnuntaina hyökkäyksensä Harrisia vastaan, kertoo CNN. Biden ilmoitti tukevansa Harrisia demokraattien presidenttiehdokkaaksi.

Kampanjan johtotehtävissä olevat Chris LaCivita ja Susie Wiles julkaisivat lausunnon, jossa Harrisia kuvaillaan Bidenia huonommaksi vaihtoehdoksi Yhdysvaltojen presidentiksi.

– Kamala Harris on yhtä lailla vitsi kuin Bidenkin, lausunnossa kuvaillaan.

Bidenin he kuvailevat olleen heikko ja epäpätevä johtaja.

– Koko tämän kauden aikana Kamala Harris ja kaikki muut Washingtonin demokraatit eivät tehneet asialle mitään. He ovat kaikki yhtä lailla vastuussa maamme tuhoamiseen kuin Biden, he kirjoittivat.

He esittivät lausunnossaan Harrisille myös kysymyksen siitä, uskooko tämä yhdysvaltalaisten olevan turvassa Bidenin presidenttikauden lopun ajan, kun Biden jätti presidenttikisan väliin heidän mukaansa "nopeasti heikentyvän kuntonsa" vuoksi.

CNN kertoi Trumpin kampanjan lähettäneen myös varainkeruuviestejä pian sen jälkeen, kun Biden teki ilmoituksensa.

– Jos aiomme voittaa Valkoisen talon takaisin, se on tässä hetkessä rakennetun kehityksen ansiota, viestissä sanottiin.

Trump: Demokraatit heittivät hänet yli laidan

Trump kommentoi Bidenin vetäytymistä myös Truth Social -viestipalvelussaan. Trump sanoi, ettei Biden ole kykenevä presidentiksi eikä koskaan ollutkaan.

– Kaikki hänen ympärillään, mukaan luettuna hänen lääkärinsä ja media, tiesivät, ettei hän ollut kykenevä olemaan presidentti, eikä hän kykenevä ollutkaan, Trump kirjoitti.

Trumpin mukaan Biden nousi presidentiksi valheiden ja valheellisten uutisten ansiosta. Hän syytti Bidenin pahentaneen presidenttikaudellaan siirtolaistilannetta maan etelärajalla.

– Kärsimme runsaasti hänen presidenttikaudestaan, mutta korjaamme hänen tekemänsä vahingon nopeasti, Trump sanoi.

Seuraavassa viestissään Trump jatkoi listaansa siitä, mikä Bidenin kaudella oli hänen mukaansa mennyt pieleen. Trump syytti Bidenin linjauksia muun muassa energia- ja kansainvälisessä politiikassa.

– Hänet tuhottiin maata järisyttäneessä vaaliväittelyssä, ja nyt korruptoituneet ja radikaalit demokraatit heittävät hänet yli laidan, Trump sanoi.

Kesäkuun lopulla nähdyn Bidenin surkean vaaliväittelysuorituksen jälkeen presidentin ehdokkuutta alettiin kyseenalaistaa demokraattipiireissä.

Trump: Seuraava vaaliväittely Fox Newsille

Trump haluaa tulevan demokraattiehdokkaan kanssa käytävän seuraavan vaaliväittelyn isännöijäksi Fox Newsin.

Ennen Bidenin jättäytymistä presidenttikisasta Bidenin ja Trumpin oli tarkoitus kohdata seuraavan kerran ABC Newsin isännöimässä väittelyssä syyskuun 10. päivä. Truth Social -viestipalvelussaan Trump kutsui ABC Newsiä erittäin puolueelliseksi ja valeuutisia levittäväksi mediaksi ja sanoi haluavansa väittelyn mieluummin Fox Newsille.

Myös Trumpin kampanjan neuvonantaja Jason Miller sanoi CNN:lle, että seuraavan vaaliväittelyn isännöijä "saattaa vaihtua".

Trump harmitteli myös kampanjansa Bidenia vastaan käyttämää aikaa ja rahaa.

– Nyt meidän on aloitettava alusta. Pitäisikö republikaanipuolueelle maksaa korvauksia petoksesta, kun kaikki Joen ympärillä -- tiesivät, ettei hän ollut kykenevä olemaan presidentti tai presidenttiehdokas? Trump kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat