Lähes neljäsenttisen sukkulamadon epäillään olevan peräisin raa'asta kalasta, uutisoi The Guardian.
Epämiellyttävä tunne kurkussa voi olla merkki siitä, että flunssa on tulossa. Mutta erään epäonnisen tokiolaisnaisen kohdalla tunteen ei aiheuttanutkaan vilustuminen, vaan elävä sukkulamato, joka oli pesiytynyt hänen nielurisoihinsa.
Lääkärit Tokion St. Luken sairaalassa poistivat pitkän mustan madon pinsetillä sen jälkeen, kun 25-vuotias potilas oli tullut vastaanotolle valittaen kurkkukipua ja ärsytystä kurkussa. Tutkimus tapauksesta julkaistiin American Journal of Tropical Medicine and Hygiene -lehdessä.
Sukkulamato oli edelleen elossa, kun se poistettiin naisen vasemmasta nielurisasta. Vastaavat sukkulamadot voivat pesiytyä ihmiseen raa'an kalan tai lihan syönnin jälkeen. Nuori nainen myönsikin syöneensä viisi päivää aiemmin sashimia, joka on japanilainen raakaa kalaa sisältävä ruokalaji.
Naisen oireet hävisivät pian toimenpiteen jälkeen, mutta tutkijoiden mukaan hänen tapauksensa ei valitettavasti ole ainutlaatuinen. Tutkimuksen tekijöiden mukaan ilmoitettujen tapausten lukumäärä oli ”kasvanut huomattavasti maailmanlaajuisesti” sushien ja sashimien kasvavan suosion takia.