Pitaleivät
- 8 pitaleipiää
- 3-4 broilerin rintafileetä (tai suikaleita)
- 3 tomaattia
- 1 kurkku
- 1 punasipuli
- 1 prk kivettömiä oliiveja
- 1 ruukku rapeaa salaattia
Paista fileille pannulla kaunis väri ja kypsennä uunissa mehukkaan kypsäksi.(200c 12-15min).Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja oliivit puoliksi.Halkaise pitaleivät ja laita uuniin 4-5 min ja sillä välin paloittele tomaatti ja kurkku.Täytä leivät salaatilla, kasviksilla sekä broilerin paloilla.Viimeistele pitaleivät kastikkeilla.
Valkosipuli-kermaviilikastike
- 2 dl kermaviiliä
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
Raasta valkosipulin kynsi ja lisää kermaviilin joukkoon.Sekoita myös mausteet ja puristettu sitrusmehu joukkoon. anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoile.
Tomaattikastike
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl chilijauhetta
- tabascoa tai cayannepippuria maun mukaan
Kuullota sipulit, mausteet ja tomaattipyree oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja anna hautua ja soseuta sauvasekoittimella
Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala