MTV Sportin F1-toimitus listaa jokaisen osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Kauden 2018 ensimmäinen kolmannes täyttyi Montrealissa ajetulla Kanadan GP:llä.
Sebastian Vettel ajoi Ferrarilla voittoon ja nousi pisteellä viidenneksi jätetyn Mercedeksen Lewis Hamiltonin ohi MM-sarjan kärkeen. Valtteri Bottas oli toinen ja Kimi Räikkönen vasta kuudes.
TOPIT:
1. Sebastian Vettel
Kausi näytti jo pikkuhiljaa lipsuvan käsistä eikä ennakkosuosikkina Monacon voiton menettäminen juuri parantanut näkymiä, mutta nyt Vettel onnistui käyttämään etsikkoaikansa hyväkseen. Paalupaikan ja sitä kautta voiton taustalla saattoi hyvinkin olla Mercedeksen moottoripäivityksen lykkääntyminen parilla viikolla. Silti tämä oli juuri sellainen suoritus, jonka Ferrari tarvitsisi joka kerta päävastustajansa ollessa haavoittuvainen.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
2. Valtteri Bottas
Kuten edellä mainittiin, Bottas olisi todennäköisesti saanut voittoon riittävät eväät kauden toisesta moottoristaan, mutta Mercedes päätti siirtää myllyn käyttöönottoa yllättäen ilmenneen mittausvirheen takia. Kuljettajan suorituksena Kanadan GP oli Bottakselta kuitenkin täydellinen näyte sopimusneuvotteluiden kuumimpaan vaiheeseen. Vakuuttava aika-ajo jätti tallikaveri Hamiltonin selvästi taakse. Kisastartissa Valtteri näytti niitä muskeleita, joita häneltä on tälläkin kaudella peräänkuulutettu antamatta tuumaakaan periksi väkisin ohi yrittänyttä Max Verstappenia vastaan. Jatkosopimus alkaa olla Mercedeksen puolesta taputeltu, enää täytyy viilata vain numerot paikoilleen.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
3. Max Verstappen
Vielä Montrealiin tultaessa näytti, että Verstappenin syöksykierre takuulla jatkuu, kun hän vastasi lehdistötilaisuudessa kolariuteluihin erikoisen aggressiivisella tavalla. Radalla hän näytti kuitenkin kasvaneen vaatimusten tasolle eikä hollantilaisen viikonlopusta jäänyt mitään naputettavaa kenellekään – ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Aika-ajossa Red Bull oli mutkissa ylivoimainen, mutta suorilla kaukana Ferrarista ja Mercedeksestä. Täytyy antaa tunnustus myös startin kamppailusta Bottasta vastaan. Se oli Verstappenilta kovassa painetilanteessa rohkea ja silti järkevä hyökkäys, joka oli lähellä tuottaa tulosta.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
4. Daniel Ricciardo
Kovin huonosti ei mennyt myöskään Verstappenin tallikaverilla Daniel Ricciardolla, joka kertoi varsin rehellisesti Monacon voitonjuhlien jatkuneen useamman päivän aamusta iltaan. Toisen Red Bullin vauhtiin ei ollut tällä kertaa asiaa, mutta kisassa Ricciardo antoi silti huiman näytteen osaamisestaan. Lähdössä upea ohitus arkailleesta Räikkösestä, ja myöhemmin ratkaisuvaiheessa täydellinen kierros Hamiltonin varikkokäynnin aikana, minkä seurauksena aussikuski nousi kuudennesta ruudusta neljännelle sijalle.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
5. Renault
Kolme isoa olivat Kanadassa valovuoden edellä muita, ja kisasta tuli jopa harvinaisen kaksijakoinen taistelu. Fernando Alonson maalaama synkkä kuva näyttäytyi nyt todella selvästi, kun koko jälkijoukko putosi kärkitallien matkasta heti startissa. Valmistajien MM-sarjassa Renault alkaa kuitenkin erottautua muusta rintamasta. Nico Hülkenberg ja Carlos Sainz ottivat sijat seitsemän ja kahdeksan, mikä on maksimitulos kärkitallien ajaessa ilman ongelmia. Renault on napannut seitsemännen sijan Monacoa lukuun ottamatta jokaisessa kisassa ja karkasi nyt 16 pisteen etumatkalle McLarenista valmistajien MM-sarjan nelosena.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
FLOPIT:
1. Kimi Räikkönen
Sanotaan se nyt suoraan: Kimin viikonloppu oli täysi floppi. Tai siihen asti kaikki oli taas hyvin, kunnes tuloksilla alkoi olla jotain merkitystä. Aika-ajon päätösosion ajovirhe herätti C Moren studiossa ihmettelyä erikoisuudellaan ja myös nostatti keskustelua ratkaisupaikkojen heikosta suoritustasosta. Kisastartissa hän taipui yllättävän pienellä vastarinnalle Daniel Ricciardolle. Juhannuksesta alkaa hurja kisaputki, jonka aikana ensi kauden tallipaikat lopullisesti jaetaan. Alamäen pitäisi katkea senkin takia pikaisesti, vaikka MM-taistelu olisikin jo mennyt.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
2. Lewis Hamilton
Tästä viikonlopusta jäi jotenkin kuva, että kyvyllä nähdä asioiden valoisat puolet saattoi olla iso merkitys siinä, miksi Valtteri Bottas onnistui Mercedeksen vanhalla moottorilla ja Lewis Hamilton ei. Britti manasi varmasti osittain vastustajia psyykatakseenkin tiimin mahdollisuudet täysin lyttyyn jo etukäteen. Nyt tuo ennustus toteutti itseään vain Hamiltonin autossa. Aika-ajoissa Bottas ylsi toiseksi alle kymmenyksen päähän Vettelin paaluajasta, mutta Hamilton taipui Verstappenin taakse neljänneksi. Kisassa jäähdytysongelmat veivät vauhdin alkupuoliskolta eikä Hamilton pystynyt lopussa suoranopeuden edustaan huolimatta laittamaan Red Bulleille kampoihin.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
3. Marcus Ericsson
Ero tallikaveri Charles Leclerciin alkaa olla jo massiivinen. Aika-ajossa se oli tällä kertaa peräti kaksi sekuntia, mikä ei toivottavasti ollut todellinen ero näiden kahden kuskin välillä. Joka tapauksessa Leclerc ajoi taas jatkoon aika-ajon ykkösosiosta ja taisteli upeasti Sauberille MM-pisteen kymmenennellä sijallaan. Marcus Ericsson oli aika-ajon huonoin ja putosi kisassa taistelemaan jumbosijan välttämisestä.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
4. Lance Stroll
Sarjan huonoimmalla autolla kisojen kiertäminen ei varmasti maistu kellekään, mutta toisen kauden F1-kuskin ei luulisi vielä missään olosuhteissa olevan noin kyrpiintynyt ajamista kohtaan. Kotikisassa seinät kolisivat pariinkin kertaan ja suu paukkui taas tiimiradiossa tuttuun tyyliin. Williams on onnistunut kokeneella insinööritiimillä valmistamaan hämmästyttävän surkean ajopelin eikä tilannetta paranna sekään, että sitä ajaa kuljettaja, jolla on (isän rahatukon lisäksi) tuomisinaan vain tiuskivia radioviestejä. ”En voi ajaa tällä” -tyyliset lausunnot kun eivät yleensä kamalasti vie projektia eteenpäin.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.