Kannuksen maatalousoppilaitoksella valui maahan 2 000 litraa öljyä

Pelastuslaitos siivosi tuntikausia öljyvahinkoa sunnuntaina Kannuksen maatalousoppilaitoksella Keski-Pohjanmaalla.

Pelastuslaitoksen mukaan Kannuksen maatalousoppilaitoksella maaperään oli valunut arviolta jopa 2  000 litraa moottoriöljyä.

Öljy oli valunut maaperään työkoneiden tankkauspisteestä. Poliisi selvittää vuodon syytä, eikä teknistä tai inhimillistä virhettä tai ilkivaltaa voitu vielä sunnuntai-iltana sulkea pois.

Hätäkeskus sai ilmoituksen vahingosta aamuyhdeksän aikaan. Öljyä oli päässyt letkujen kautta vuotamaan tankkauspisteen ympäristöön ja siitä maaperään sekä salaoja- että sadevesijärjestelmiin.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että osa sadevesijärjestelmistä laskee hulevedet läheiseen Lestijokeen, mutta öljy ei tiettävästi päässyt jokeen asti.

Pelastuslaitos lopetti öljyntorjuntatoimet vasta iltakuuden jälkeen, ja maata poistettiin suunnilleen 60 kuutiota. Vahinkojen uskotaan rajautuvan jo puhdistettuun alueeseen, mutta tilanne tarkistetaan vielä päivänvalossa maanantaina.

– Isossa kuvassa torjunta on nyt tehty vahinkopaikalla, kertoi päivystävä palomestari Joonas Nuolioja Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta sunnuntai-iltana.

Palomestarin mukaan vahingot rajoittuvat maaperään ja salaojajärjestelmiin, joita jouduttiin purkamaan pois. Alueella ei ollut rakennuksia, joita olisi pitänyt alkaa purkamaan.

Lue myös:

    Uusimmat