Kansan vihollinen näyttää, kuinka suomalaista toimittajaa vainotaan ja maalitetaan – ilmiö ei ole tuulesta temmattu: "Se on korostunut tässä"

Rikosdraama Kansan vihollinen pureutuu tapaan, jolla suomalainen toimittaja joutuu työnsä kautta maalitetuksi sekä vainotuksi.

Suoratoistopalvelu C Moressa sai ensi-iltansa toukokuussa uusi suomalainen rikosdraama Kansan vihollinen, jonka pääosassa nähdään näyttelijä Kreeta Salminen. Sarjassa Salmisen esittämä tutkiva journalisti Katja Salonen alkaa penkoa palvotun urheilusankarin elämää ja joutuu todellisen myrskyn silmään, kun urheilija menehtyy hämärissä olosuhteissa. 

Sarja kertoo muun muassa faktojen kyseenalaistamisesta, toimittajien maalittamisesta, nettihuijauksista ja salaliittoteorioista. Draaman toinen luoja sekä vastaava tuottaja Roope Lehtinen kertoi Uutisaamun haastattelussa, että idea sarjan teemoihin syntyi jo muutama vuosi sitten.

Inspiraatiota antoi Lehtisen mukaan muun muassa Donald Trumpin kausi Yhdysvaltojen presidenttinä ja tapa, jolla toimittajia maalitettiin sekä trollattiin tuolloin. Vaikka ilmiö ei ole uusi, on se korostunut maailmalla sekä Suomessa entisestään sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Sota Ukrainassa jatkuu yhä, ja asiasta raportoineet toimittajat ympäri maailman ovat joutuneet häirinnän sekä trollien kohteeksi. 

– Ehkä se on korostunut tässä viime kuukausien aikana, mutta kyllähän toimittajia on vainottu ja maalitettu Suomessa ja maailmalla jo pitkään, varsinkin Amerikassa Trumpin aikana, Lehtinen pohti. 

Yllä olevalla videolla Roope Lehtinen ja Kreeta Salminen kertovat, muuttuiko käsitys journalistisesta työstä sarjan myötä ja menestyssarjoja tehtaillut Lehtinen paljastaa, mitä piirteitä hittisarjoista on löydyttävä. 

Lue myös:

    Uusimmat