Karmiva epäonni johti ratkaisuun – NHL-kärkivaraus lopettaa uransa 25-vuotiaana

NHL:n vuoden 2017 kakkosvaraus Nolan Patrick on päättänyt lopettaa pelaajauransa vain 25-vuotiaana. Viimeksi Vegas Golden Knightissa pelanneen Patrickin lopettamispäätöksen takana ovat lukuisat vammat, jotka ovat haitanneet hänen uraansa.

Spekulaatiot viime kauden kokonaan pelaamatta olleen Patrickin uran päätöksestä käynnistyivät, kun valmennuspalveluita tarjoava The Power Play käytti sanaparia entinen jääkiekkoammattilainen mainitessaan Patrickin Instagram-päivityksessään tiistaina. Patrick on toiminut yhtiön taito- ja videovalmentajana ja neuvontantajana. Keskiviikkona The Hockey Newsin toimittaja Dylan H. Robillard vahvisti Patrickin lopettamispäätöksen viestipalvelu X:ssä.

Patrickin uran kohtaloksi koituivat toistuvat loukkaantumiset.

Kaikki alkoi lupaavasti, kun Philadelphia Flyers varasi Patrickin NHL:ään vuoden 2017 varaustilaisuuden toisena pelaajana. Flyersin kanssa tulokassopimuksen solmineen hyökkääjän NHL-ura lähti käyntiin kelvollisesti. Kahden ensimmäisen kauden aikana hän pelasi 145 runkosarjan ottelua, joissa keräsi pisteet 26+35.

Ensimmäinen vakava takaisku tuli seuraavalla kaudella. Patrick ei pelannut kauden aikana peliäkään kesällä todetun vaikean migreenin takia. Patrick palasi kaukaloon koronakaudella 2020-2021 pelaten 52 ottelua. Seuraava kausi oli epäonnen täyttämä. Muun muassa päävammoista, ylävartalovammoista ja koronaviruksesta kärsinyt Patrick pelasi vain 25 ottelua, joista maaliskuun kamppaili Nashvillea vastaan jäi hänen uransa viimeiseksi.

Viime kauden Vegasiin Golden Knightsiin siirtynyt Patrick oli jälleen kokonaan pelaamatta. Kesällä Patrickin sopimus Vegasin kanssa umpeutui, eikä seura tarjonnut pelaajalle jatkoa.

Patrckin NHL-uran saldoksi jäi 222 ottelua tehoin 32+45.

Lue myös:

    Uusimmat