Kärppien karu sukellus jatkuu valmentajapotkuista huolimatta – näin uusi luotsi reagoi tuoreeseen tappioon

Lehdistötilaisuus: Sport - Kärpät 5:52
Videolla lehdistötilaisuus ottelusta Sport-Kärpät.

Oulun Kärpät antoi maanantaina potkut päävalmentajalleen Lauri Marjamäelle. Kärkikahinoihin povattu oululaisryhmä on jumittunut jääkiekkoliigan keskikastiin, mikä ei miellyttänyt Kärppien seurajohtoa.

Tiistaina Kärpät saapui Vaasan Sportin vieraaksi väliaikaiseksi vastuuvalmentajaksi nimetyn Ville Mäntymaan komennossa, mutta ei onnistunut kääntämään kurssiaan. Edellisistä kymmenestä pelistään vain kolme voittanut Kärpät hävisi Sportille maalein 2–3.

– Työmäärä, intohimo, halu tehdä kaverille hommia ja menestyä paistoivat tänään meidän joukkueestamme. Siitä iso kiitos jokaiselle pelaajalle, Mäntymaa sanoi.

– Jokainen ymmärtää, ettei mitään ihmeellisyyksiä ole ehditty tekemään, eikä tarvitsekaan tehdä. Nyt työhansikkaat käteen ja hommiin, hän jatkoi.

Sportin Sebastian Stålberg ja Sebastian Wännström iskivät avauserässä ylivoimamaalit, eikä Kärpät pystynyt nousemaan ottelussa kertaakaan rinnalle. Arttu Hyry toi Kärpät maalin päähän reilut seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta Sport puolusti johtoaan erinomaisesti.

– En muista, että joukkue olisi puolustanut maalin johtoa noin hyvin. Se oli oppikirjasta, Sportin päävalmentaja Risto Dufva myhäili.

Sportille kolme pistettä Kärpistä olivat arvokkaat, sillä heikon marraskuun myötä pudotuspeliviiva on ollut karkaamassa vaasalaisilta.

Lue myös:

    Uusimmat