Karut tiedot sisäpiiristä: Red Bull -pomon ei uskota selviävän kohusta ilman potkuja

Red Bullin tallipäällikköä Christian Horneria on syytetty epäasiallisesta ja äärimmäisen kontrolloivasta käytöksestä. Red Bullin tallin naispuolisen työntekijän valitus pääkonttorille johti yhtiön sisäiseen tutkintaan, jonka lopputulemasta ei ole vielä mitään varmuutta.

Red Bullin tallipäällikkönä alusta asti vuodesta 2005 toiminutta Christian Horneria kuultiin yhtiön käynnistämän ja itsenäisen juristin vetämän tutkinnan puitteissa Lontoossa perjantaina. The Guardianin mukaan brittipomoa grillattiin peräti kahdeksan tunnin ajan syytöksistä, joita tallin naispuolinen työntekijä on hänestä esittänyt.

Horner on kiistänyt itse syyllistyneensä epäasialliseen käytökseen tallin johdossa ja aikoo brittimedian mukaan puolustaa itseään syytöksiltä viimeiseen asti.

BBC:n haastattelemien sisäpiirilähteiden mukaan Hornerin ei kuitenkaan uskota selviävän nyt käynnissä olevasta kohusta ilman potkuja tai aseman menettämistä Red Bullin F1-tallin johdossa.

Jos Horner lähtee tallista, hänet korvataan BBC:n mukaan todennäköisesti Itävallan pääkonttorista. Tällöin ykkössuosikki uudeksi tallipäälliköksi ja F1-tallin toimitusjohtajaksi olisi Red Bullin urheiluosaston vetäjä Oliver Mintzlaff. Hän on meritoitunut aiemmin myös Red Bullin jalkapalloprojektin johdossa.

Red Bullin ei odoteta tekevän ratkaisua tallipäällikkönsä suhteen välttämättä vielä ensi viikon aikana, vaikka talli julkistaakin torstaina uuden F1-tykkinsä alkavalle kaudelle.

Joidenkin arvioiden mukaan tehtävään palkatun juristin työ saattaa jatkua jopa maaliskuulle asti, jolloin Hornerin kohtalo roikkuisi vielä ilmassa kauden avauskilpailussa Bahrainissa kuun taitteessa.

Lue myös:

    Uusimmat