Käsittämätön moka Ruotsin urheilugaalassa – "Nyt kaikki luulevat minun kuolleen!"

Entinen jalkapalloilija Rolf-Inge Andersson ei tiennyt mitä ajatella, kun hän heräsi tiistaina omaan kuolinilmoitukseensa Ruotsin urheilugaalassa käydyn kömmähdyksen seurauksena.

Maanantaina järjestetyssä Iddrotsgalassa ei ainoastaan palkittu kuluneen vuoden menestyneitä, vaan muisteltiin myös menehtyneitä. Yksi jälkimmäisen listauksen mainituista oli jalkapalloilija Rolf "Kocken" Andersson.

Kaikki meni tähän saakka putkeen, kunnes ruudulle lävähti väärä kuva. SVT:n lähetyksessä esiintyi nimittäin toinen jalkapalloilija melko samanlaisella nimellä: Rolf-Inge Andersson.

68-vuotias Rolf-Inge ei suinkaan ollut menehtynyt, vaan hyvin elossa.

– En katsonut gaalaa, mutta sain tietää siitä tänä aamuna kun tyttäreni soitti minulle, Mjällbyn entinen avainpelaaja kertoo Expressenille.

– En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Nyt kaikki luulevat minun kuolleen!

Entisen huippupelaajan tytär Ida Andersson kertoi järkyttyneensä näkemästään.

– Ajattelin vain, että voi luoja, mitä tämä on? Olin hyvin huolissani, mutta en siksi, että olisin uskonut hänen kuolleen. Ajattelin, että hänen täytyy ainakin tietää, mitä on tapahtunut.

– Se oli todella outo keskustelu. Isäni oli järkyttynyt ja minä aivan yhtä järkyttynyt.

Ruotsin urheilugaalan toimitusjohtaja Stephan Rimér pyysi tapahtunutta anteeksi.

– On erittäin valitettavaa, että näin kävi. Pyydämme vilpittömästi anteeksi, jos joku loukkaantui. Tämä ei ole ensimmäinen kerta ja joskus meillä on vaikeuksia vanhojen kuvien kanssa, joissa ei aina ole oikeaa tietoa, hän sanoi.

Rolf-Inge Anderssonin mukaan hän ei itse saanut minkäänlaista anteeksipyyntöä, mutta haluaakin nyt vain unohtaa tapahtuneen.

– Se on parasta. En välitä anteeksipyynnön perään. Tämä on hullua, eikä näin saisi tapahtua.

Rolf-Inge oli veljiensä Sven-Bertilin ja Bossen kanssa tärkeä osa Mjällby AIF:ää 1980-luvulla.

Rolf Andersson, joka menehtyi 80 vuoden ikäisenä viime vuoden tammikuussa, pelasi sen sijaan Ruotsin maajoukkueessa asti, onnistuen kertaalleen maalinteossa myös Suomea vastaan Olympiastadionilla 1968.

Lue myös:

    Uusimmat