Nyt on juuri oikea aika kasvattaa ikkunalaudalla syötävää ihan itse. Nopeasti kasvavat herneenversot venyvät naposteltaviksi muutamassa viikossa.
Herneenversot tuovat kevään vihreyttä kotiin ja sisältävät lisäksi paljon kivennäis- ja hivenaineita, sekä vitamiineja. Niitä voi napostella sellaisenaan tai lisätä salaattiin. Lämpimiin ruokiin ne lisätään vasta kypsennyksen loppuvaiheessa.
Tarvitset
Kuivattuja herneitä (soppaherneet käyvät hyvin)
Kylvömultaa tai talouspaperia
Laakean astian
Tuorekelmua
Tee näin
Liota herneitä yön yli, herneet itävät nopeammin, kun ne liottaa. Laita laakean astian pohjalle noin 2 cm:n kerros multaa tai pari kerrosta kostutettua talouspaperia. Levitä herneet mullan tai talouspaperin päälle, peitä ohuella kerroksella multaa tai pala sanomalehteä. Kastele kylvös ja pidä se kosteana.
Laita kylvöksen päälle kelmua. Raota kelmua, jotta kylvös saa ilmaa. Anna kylvöksen olla muutama päivä pimeässä, siirrä kylvös ikkunalaudalle kun herneet itävät, muista kastella ahkerasti. Anna versojen kasvaa noin 20 cm pitkiksi. Leikkaa versoja tarpeen mukaan ja käytä heti.