Kesäiltojen uutisankkuroinnin ja lomien jälkeen Katja on siirtynyt uuteen rooliin - Huomenta Suomen juontajaksi. Siirtyminen uutisdeskiltä ohjelman juontotehtäviin on jälleen erilainen näkökulma toimittamisen ja suoran televisiolähetyksen maailmassa. Katjalle koti on se oma paikka, jossa saa rauhoittua - ja kotityöt ovat parasta terapiaa.
Nimi: Katja KannonlahtiIkä: 32Perheen koko: 2
Unelmakoti:
Riittävän iso ja iäkäs asunto veden äärellä. Ei ole väliä onko omakoti- vai kerrostalo, kunhan löytyy tilaa ja avaruutta, ajan patinaa ja laineiden liplatusta.
Mikä kotona ärsyttää:
Irtonaiset kulkuritavarat, jotka vaeltavat ympäri kotia osaamatta takaisin paikalleen. Tämän vuoksi olen yrittänyt karsia irtotavaran minimiin.
Rakkain huonekalu:
Mummolta peritty iso jatkettava ruokapöytä, jonka ääreen on mukava ystävien kanssa kokoontua nauttimaan hyvästä ruuasta ja erinomaisesta seurasta. Olen ollut hulluna vanhoihin huonekaluihin jo ihan pikkutytöstä - vanhat huonekalut ovat usein erittäin laadukasta ja kaunista käsityötä.
Mieluisin paikka kotona:
Sohvannurkka. On nautinnollista kietoutua lämpimään shaaliin ja istahtaa sohvannurkkaan lukemaan kirjaa taikatsomaan hyvää elokuvaa.
Kodin parhaat värit: Valkoinen, luonnonvalkoinen, kermanvalkoinen. Vaaleaa perusilmettä on kiva piristää lämpimillä väreillä ja muutamalla tummalla huonekalulla. Nyt vaaleutta on ryyditetty sinisellä, punaisella ja keltaisella
Mihin käyttäisit remonttireiskaa?
Ehkä tekemään eteiseen hyllyn mittatilaustyönä (=koti irtosälätavaroille)
Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline:
...leikkuulauta? Ehkä kuitenkin iso paistokasari, jossa valmistuvat niin lihat ja kalat kuin kasviksetkin.
Miltä kotonasi tuoksuu?
Toivon, että puhtaalta. Muuten hyvin vähän miltään, yritän välttää ylimääräisiä hajusteita.
Siivousvinkkisi:
Vartti päivässä pitää akuutin kaaoksen loitolla
Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä:
Tarkkaakin tarkempi likapyykin jaottelu ja lähes päivittäinen täyden pyykkikoneen laulattaminen.
Lempiruokasi:
Niitä on monia, kotiruuasta maustettuun aasialaiseen, merenherkkuihin, maistuviin keittohin. Mahdoton kysymys!
Juomasuosituksesi:
Tilanteen, mielialan ja ruokien mukaan vesi, piimä, punaviini, shamppanja.
Paras reseptisi: Oma paras resepti vaihtuu viikottain - aina kun kokeilee jotakin uutta, mutta Kati Napan ja Kaarina Roinisen vinkkien avulla onnistuu aina! Tässä helppo & nopea syksyn omppuherkkuohjeOmenaherkku
6 isoa omenaa 1,5 dl kaurahiutaleita 0,5 dl ruskeaa sokeria vajaa 1 dl juoksevaa margariinia 0,5 dl kookoshiutaleita 0,5 dl mantelirouhetta kanelia tai raastettua inkivääriä
Lohko omenat uunivuokaan, sekoita kaurahiutaleet, sokeri, kaneli / inkivääri keskenään. Lisää joukkoon juokseva margariini ja lopuksi kookoshiutaleet ja mantelilastut. Levitä seos omenien päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa 25-30 min. Maistuu sellaisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Katja vastasi kysymyksiin syyskuussa 2002.
(MTV3)