Katso: Suomalaishyökkääjä pelasti Floridalle ratkaisuvoiton – Olli Jokinen ylisti isoa viime minuuttien tekoa

"Luostarinen pelasti siinä maalin" – suomalaishyökkääjältä iso blokki kolmannessa erässä 1:20
Katso: Eetu Luostarisen iso viime minuuttien blokki pelasti Florida Panthersille voiton.

Florida Panthersin ratkaisufinaalin voitossa jääkiekon NHL.ssä isoon roolin nousi Eetu Luostarinen.

Suomalaishyökkääjä Luostarinen heittäytyi Edmonton Oilersin Evan Bouchardin laukauksen tielle, kun kolmatta erää oli vajaat neljä minuuttia jäljellä ja Oilers oli vain maalin perässä.

Panthers-maalivahti Sergei Bobrovski oli jo selällään.

MTV Urheilun asiantuntija Olli Jokinen ylisti kommentaattorina Luostarisen todella isoa blokkia.

Kyllä Luostarinen pelasi siinä maalin, Jokinen hehkutti.

Näet Luostarisen valtavan suorituksen ylälaidan videolta.

Panthersin johto piti ja se voitti seitsemännen finaalin maalein 2–1.  Se vei mestaruuden voitoin 4–3 sen jälkeen, kun Oilers oli jo noussut ottelusarjassa 0–3-tappioasemasta voitoissa 3–3:een.

Anton Lundell oli alustamassa tuoreessa seitsemännessä finaalissa Panthersille ottelun avausmaalia.

Stanley Cupia juhlivat suomalaispelaajista Luostarisen ja Lundellin lisäksi Aleksander Barkov historian ensimmäisenä suomalaiskapteenina ja puolustaja Niko Mikkola. Tuomo Ruutu ylsi mestaruuteen Panthersin apuvalmentajana.

Stanley Cup -mestaruus on Panthersille seurahistorian ensimmäinen.