Suomi sai uudet Stanley Cup -voittajat: Florida juhli hurjassa finaalisarjassa – Aleksander Barkov teki historiaa

Sam Reinhart tällää Floridan 2-1-johtoon 1:08
Tämä Sam Reinhartin voittomaali ratkaisi Florida Panthersille Stanley Cupin – kapteeni Aleksander Barkov maalin edustalla.

Florida Panthers voitti seurahistoriansa ensimmäisen jääkiekon NHL:n mestaruuden Stanley Cupin. Panthers kukisti seitsemännessä loppuottelussa Edmonton Oilersin 2–1 ja vei finaalisarjan voitoin 4–3.

Anton Lundell oli alustamassa kotijoukkue Panthersin 1–0-maalia avauserässä. Carter Verhaeghe ohjasi kiekon maalin edustalta Evan Rodriguesin toimituksesta sisään ylivoiman juuri päätyttyä.

Anton Lundell alustaa Floridan 1-0-avausmaalin 1:02
Katso: Carter Verhaeghe ohjasi Florida Panthersin avausmaalin – Anton Lundellille syöttöpiste.

Mattias Janmark tasoitti pelin pari minuuttia myöhemmin, mutta Panthers siirtyi uudelleen johtoon toisessa erässä, kun Sam Reinhartin laukaus upposi etukulmasta sisään.

Oilers myllytti hetkittäin todella vaarallisesti kolmannessa erässä, mutta Panthers kesti kovassa iskussa olleen maalivahtinsa Sergei Bobrovskin johdolla, vaikka vieraiden tasoitus oli todella lähellä.

Edmonton tasoitus todella lähellä – Florida selviää 0:38
Näin lähellä tasoitusta Edmonton Oilers oli kolmannessa erässä – Sergei Bobrovski heittäytyi rähmälleen.

Panthers-hyökkääjä Eetu Luostarinen teki viime minuuteilla ison blokin heittäytymällä uhrautuvasti Oilers-laukauksen eteen.

"Luostarinen pelasti siinä maalin" – suomalaishyökkääjältä iso blokki kolmannessa erässä 1:20
"Luostarinen pelasti siinä maalin" – MTV Urheilun asiantuntija Olli Jokinen ylisti suomalaishyökkääjän isoa viime minuuttien blokkia.

Edmonton nousi rinnalle – muttei ohi

Loppuottelusarjasta kehkeytyi kokonaisuudessaan dramaattinen. Panthers johti finaalisarjaa jo 3–0, mutta Oilers nousi tasoihin. Lopulta nähtiin kuitenkin floridalaisjuhlat.

Samalla saatiin uusia suomalaisia Stanley Cup -voittajia. Aleksander Barkovista tuli ensimmäinen suomalainen Stanley Cupin kapteenina voittanut pelaaja – vuosi sitten hän oli jo ensimmäinen suomalainen NHL-finalisti kapteenina.

Se on siinä! Florida vie Stanley Cupin voiton 2:54
Summeri on soinut: Florida Panthers juhlii Stanley Cupia.

Stanley Cupin voittaneiden suomalaispelaajien listaan lisättiin Barkovin, Lundellin ja Luostarisen lisäksi puolustaja Niko Mikkola. Suomalaisia Stanley Cupin voittaneita pelaajia on historian saatossa ollut nyt kaikkiaan 18.

Tuomo Ruutu toimii Panthersissa apuvalmentajana.

Mestaruus on Panthersille seurahistorian ensimmäinen. Se oli yltänyt finaaleihin kaksi kertaa aiemmin.

Aleksander Barkov nostaa Stanley Cup -pokaalin ensimmäisenä suomalaiskapteenina 1:47
Aleksander Barkov nostaa Stanley Cupin ilmaan ensimmäisenä suomalaiskapteenina.