Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kauppojen ja ravintoloiden elintarviketurvallisuus parantunut

Julkaistu 14.05.2015 14:13

MTV UUTISET - STT

Yhä harvemmasta kaupasta tai ravintolasta löytyy korjattavaa elintarviketurvallisuustarkastuksissa.

Viime vuonna korjattavaa löytyi vain 12 prosentista tarkastetuista yrityksistä, kerrotaan Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta.    

Kahden vuoden aikana myymälöistä ja ravintoloista on julkaistu yhteensä yli 40 000 Oiva-raporttia, joista valvonnan tulokset selviävät.   

- Oivallisten raporttien määrä kasvaa koko ajan, ja korjattavien arvosanojen määrä vähenee. Se tarkoittaa, että toimijat laittavat asiansa kuntoon, sanoo ylitarkastaja Marina Häggman Evirasta.   

Korjattavaa oli viime vuonna vähemmän kuin toissa vuonna. Sama trendi näyttää jatkuvan tänä vuonna.  

Tarkastuksessa tutkitaan muun muassa hygieniaa ja tuoteturvallisuutta. Tyypillisiä epäkohtia ovat esimerkiksi elintarvikkeiden säilytys liian lämpimässä ja keittiön puutteellinen siivoaminen.  

Yritykset on nykyään velvoitettu kiinnittämään Oiva-raporttinsa tulostettuina sisäänkäynnin luokse. Raportissa arvosana ilmaistaan hymiöllä.  

Häggmanin mukaan moni valvoja on kertonut, ettei etenkään korjattavan arvosanan sisältäviä raportteja ole aina laitettu esille. Aivan kaikkia pikkupaikkoja ei kuitenkaan välttämättä ole vielä tarkastettu.  

Lisää aiheesta:

Verottajan tehosyyni paljasti kebaravintoloiden miljoonia maksavan likaisen pelin: "Säännöt ovat samat kaikille"Elintarvikeyritykset saavat huonoja tarkastusarvosanoja esimerkiksi hygieniaongelmistaNäin tehdään tartuntatautilain mukainen koronatarkastus ruokakauppaan – MTV virallisen partion mukana HelsingissäRavintoloiden ohjeistuksen vastaisista noutopöydistä raportoitu eri puolilla Suomea – jopa kilpailevat yritykset tehneet käräytyksiä viranomaisille Yle: Tarkastus paljasti ällöttävän faktan kauppojen salaattibaareista – räkäsuoja kannattaaVerohallinnon tehovalvonnan karu tulos: tarkastetuista ravintoloista 70 prosentilla harmaata taloutta
Kotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa
  • 17:48
    Petteri Orpo

    Orpo päivittelee Ylellä perussuomalaisten silmienvenyttelyä: "Lapsellista"

  • 17:04
    Helsinki

    Helsingin poliisi nostanut valmiuttaan: Yksityiskohdista vaietaan

  • 16:51
    Politiikka

    Nasima Razmyar tykittää syytöksiä Orpon hallitukselle: "Pelkkä irvikuva"

  • 15:25
    Juhlapyhät

    Airi, 102, toi Lucia-neitona valon keskelle pimeää: "Katsoi niin rakastuneena"

  • 14:27
    Sää

    Nyt tulee lunta eteläänkin! Liisa Rintaniemeltä varoitus