Kaura-hedelmäpalakeksit

Kaura-hedelmäpalakeksit
Kaura-hedelmäpalakeksitMyllyn Paras
Julkaistu 16.03.2006 13:27(Päivitetty 19.01.2012 15:41)

Iki-ihanat kaurakeksit ovat monien suosikki isovanhemmista lastenlapsiin. Kaura kekseissä antaa täyteläisen maun, jota on vaikea saada millään muulla kuin aidoilla suomalaisilla kaurahiutaleilla. Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja hedelmäpaloja tuomaan uutta makuvivahdetta, mutta yhtä hyvin keksit onnistuvat perinteisimmin rusinoilla.

Kaura-hedelmäpalakeksit

30-40 kpl

  • 125 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 4½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl kuivattuja pieniä mangokuutioita
  • 1 dl kuivattuja pieniä papaijakuutioita
  • 1 tl soodaa
  • ½ dl kermaa

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi.

Paista 200 asteisessa uunissa 5-10 min.

VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan. Voit myös laittaa tilalle rusinoita.

Katso myös resepti : Rasvattomat Kaurakeksit!

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle