Kerttu Niskasen ja valmentajapuolison ratkaisua vieroksuttiin – "Ehkä tämä päivä on vastaus niille"

Kerttu Niskanen ylisti aviopuolisonsa Juho Mikkosen merkitystä saavuttamansa olympiahopean jälkeen.

Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen parisuhteen ammatillinen ulottuvuus sai torstaina täyttymyksensä, kun Niskanen juhli olympiahopeaa tuonutta hiihtoa mielitiettynsä kanssa Zhangjiakoun hiihtostadionin maalialueella.

Mikkonen aloitti Niskasen valmentajana keväällä 2019. Kun Mikkonen päätti oman hiihtouransa kaksi vuotta myöhemmin, pestistä tuli täyspäiväinen.   

Yhteistyö kantoi hedelmää verrattain nopeasti ja makealla tavalla. Niskasen olympiahopea perinteisen 10 kilometrin kisassa on hänelle arvokisauran ensimmäinen henkilökohtainen mitali.

– Juhon merkitys on tosi iso. Yhtä paljon mitalista kuuluu Juholle kuin minullekin. Hän on tehnyt hirmu hyvää työtä sen eteen.

– Kun päätimme, että Juho alkaa valmentamaan minua, arvostelijoita oli paljon ja moni ei uskonut sen toimivan. Meillä on koko ajan ollut hyvä usko ja luotto, että tämä on toimiva juttu. Täytyy sanoa, että hän tekee joka päivä niin kovasti töitä minun urheilemiseni eteen, että iso osa ja iso kiitos kuuluu tästä Juholle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Niskanen tietää yhteistyön salaisuuden: Valmentajan täydellisen tuntemuksen valmennettavastaan.

– Hän on ollut koko tietoinen siitä, kuinka paljon pystyn harjoittelemaan ja millä tavalla. Olen treenannut kesällä todella paljon ja todella kovaa. Ja sitäkin on välillä kyseenalaistettu, että harjoittelenko liikaa ja hiihdättääkö Juho minua liikaa ylämäkiin.

– Ehkä tämä päivä on vastaus niille.    

Lue myös:

    Uusimmat