Krista Pärmäkosken pronssi otti koville Venäjän leirissä – Jelena Välbe latoi katkeria sanoja

Natalia Neprjajevan 0,1 sekunnin tappio pronssinaiselle Krista Pärmäkoskelle Pekingin olympialaisissa on sapettanut Venäjän leirissä. Pettymystään ovat purkaneet muun muassa Venäjän hiihtomaajoukkuetta valmentava Juri Borodavko ja Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe.

Pärmäkosken ja Neprjajevan välisestä pronssitaistosta 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa muodostui huimaavan jännittävä. Aiemmin hiihtänyt Pärmäkoski oli 8,2 sekuntia venäläistähteä edellä vielä 8,6 kilometrin väliaikapisteessä, mutta Neprjajeva kiri hurjasti ja maalissa ero suomalaisen eduksi oli vain 0,1 sekuntia.

Neprjajeva oli puhjennut kyyneliin, ja hän ohitti kirjoittavan median antamatta haastattelua.

– Tämä on todella satuttavaa. Se ei riittänyt yhden kymmenyksen erolla. Se oli isku kuonoon, mitali olisi voinut tulla. Nyt tämä on vain puista. Keksin jotain sanottavaa hänelle kisan jälkeen. Toistaiseksi tämä on vain pettymys, Juri Borodavko sanoi Sport-Ekspressille.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe puhui Neprjajevan tappiosta Pärmäkoskelle katkeraan tyyliin hänkin.

– Natasha (Neprjajeva) oli neljäs tänään, mutta jos hän olisi hävinnyt kolmella sekunnilla, se olisi satuttanut vähemmän kuin 0,1 sekuntia, Välbe sanoi Championatille.

Aika kuitenkin tapaa parantaa haavoja.

– Ottaa aikaa toipua tästä, mutta nyt täytyy vain nousta. Kaikki tulee menemään ohi, ja huomenna tulemme menemään harjoittelemaan, Välbe totesi.

Myös torstain väliaikalähtökilpailun kultamitalikamppailusta muodostui kymmenyspeliä. Norjan Therese Johaug löi Suomen hopeamitalisti Kertttu Niskasen 0,4 sekunnilla.

Mitalikahvit tippumaan! Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski mitaleille naisten 10 kilometrin hiihdossa 1:02
Kahvit tippumaan! Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät mitaleille naisten 10 kilometrin hiihdossa.

Lue myös:

    Uusimmat