Kevin Lankinen nollasi Floridan NHL:ssä – "Olen todella ylpeä jätkien puolesta"

Jääkiekon NHL:ssä Nashville Predatorsin Kevin Lankinen torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun tennesseeläiset kävivät Floridassa Panthersin vieraana. Nashville voitti ottelun maalein 3–0. Suomalaisveskari pysäytti kaikkiaan 33 laukausta.

– Hieno suoritus koko joukkueelta. Mielestäni olimme valmiimpia kamppailemaan, ja se osoittaa, millainen luonne meillä on ja millainen joukkue olemme. On mahtavaa olla osa tätä kaikkea. Olen todella ylpeä jätkien puolesta, Lankinen niputti tiedotteessa.

NHL-uransa aikana Lankinen on torjunut nollat kolmessa ottelussa.

Ottelun kovin pistenikkari oli ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg, jonka lapa viuhui seuran jokaisessa maalissa. Avauserässä Forsberg oli mukana rakentamassa Gustav Nyquistin avausmaalia, minkä jälkeen hän haki itse täysosumat toisessa ja kolmannessa erässä. Maanmies Nyquist oli vuorostaan avittamassa Forsbergin 3–0-maalia.

Floridan tähtipelaaja Aleksander Barkov kärsii alaraajavammasta, eikä pelannut Nashvillea vastaan.

Predators on voittanut neljä peräkkäistä ottelua ja venytti pisteputkeaan jo 16 ottelun mittaiseksi. NHL:n verkkosivujen mukaan käynnissä oleva pisteputki on seuran historian pisin. Pistekimaransa aikana Nashville on voittanut 14 ottelua ja hävinnyt kaksi jatkoajalla.

Aho ja Haula pisteille

Carolina Hurricanes kaatoi kotikaukalossaan Philadelphia Flyersin jatkoajalle venähtäneessä ottelussa. Isännät lunastivat voiton maalein 3–2. Voitto oli Carolinalle jo viides peräkkäinen.

Carolinan suomalainen pistetehtailija Sebastian Aho kirjautti syöttöpisteen Jalen Chatfieldin toisen erän osumasta. Neljän ottelun mittaisen pisteputkensa ajalta Aho on kuitannut yhteistehot 2+6.

New Jersey Devils puolestaan kukisti kotijäällään Winnipeg Jetsin maalein 4–1. Devilsin suomalaishyökkääjä Erik Haula nappasi syöttöpisteen, kun Timo Meier sinetöi loppulukemat tyhjään verkkoon ottelun viimeisellä minuutilla.

Kohtaaminen oli Winnipegin ontariolaishyökkääjä Tyler Toffolille NHL-uran 800. ottelu. Kolmessa edellisessä ottelussaan tehopisteille yltäneen Toffolin pistetili ei kuitenkaan saanut täytettä torstai-illan tappiosta.

Panarin saatteli Rangersin voittoon

Massachusettsissa isäntäjoukkue Boston Bruins joutui taipumaan New York Rangersin kynsissä. Manhattanilaisvieraat luistelivat isäntien ohitse Artemi Panarinin hattutempun verran.

Toisessa erässä kaksi maalia tehnyt Panarin viimeisteli iltansa saattelemalla kiekon tyhjään verkkoon ottelun viimeisellä minuutilla. Rangersin suomalaistaustainen hyökkääjä Mika Zibanejad oli onnistunut niin ikään vartioimattomaan maalin reilu minuutti aiemmin. Rangersin illan kolmas maalintekijä oli Adam Fox, jonka osumasta Zibanejad nappasi syöttöpisteen.

New York Islandersin vieraspeli Michiganissa puolestaan oli vähemmän onnistunut, sillä Detroit Red Wings vei voiton lukemin 6–3. Tappio oli Islandersille jo kuudes perättäinen. Andrew Copp ja loukkaantumisen jälkeen jäälle palannut Dylan Larkin tekivät kumpikin kaksi maalia Detroitille.