Marjat ja tuorejuusto ne yhteen soppii! Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle – siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat usein hyvin rasvaisia. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.
Katso videolta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela leipoivat tämän piirakan yhdessä Keittiössä Poppaa -kilpailun päävoittajan Tuulan kanssa.
Tarvitaan: Isohko piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm
Pohja:
1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Kaura- tai Pikakaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
½ dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
1 muna
Vaihtoehtoisesti:
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)
Päälle:
3 dl mustikoita
2 dl pilkottuja pieniä mansikoita
Tuorejuustotäyte:
150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Leivitykseen:
Myllyn Paras Kaurahiutaleita tai Korppujauhoja
Koristeeksi:
Mansikoita ja mustikoita
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset.
Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20 – 30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.
VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy