Kevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakka

Marjat ja tuorejuusto ne yhteen soppii! Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle – siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat usein hyvin rasvaisia. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.

Katso videolta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela leipoivat tämän piirakan yhdessä Keittiössä Poppaa -kilpailun päävoittajan Tuulan kanssa.

Tarvitaan: Isohko piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm

Pohja:

1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Kaura- tai Pikakaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
½ dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
1 muna

Vaihtoehtoisesti:

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)

Päälle:

3 dl mustikoita
2 dl pilkottuja pieniä mansikoita

Tuorejuustotäyte:

150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Leivitykseen:

Myllyn Paras Kaurahiutaleita tai Korppujauhoja

Koristeeksi:

Mansikoita ja mustikoita

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20 – 30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.

VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat