Kimmo Vehviläinen oli ennen koko ajan kahvikuppi kädessä: "Se oli minulle tuttipullo"

Kimmo Vehviläinen aloitti radiouransa 90-luvulla Keravalla 1:27
Kimmo Vehviläinen aloitti radiouransa 90-luvulla Keravalla. Katso videolta, miten radiota tehtiin yli 30 vuotta sitten.

Radiojuontaja Kimmo Vehviläinen litki kahvia aiemmin aamuviidestä iltakymmeneen. Olet mitä syöt -ohjelman Pippa Laukka sai hänet kuitenkin muuttamaan tapojaan. 

Radiojuontaja Kimmo Vehviläinen  on tuttu erityisesti Radio Novan aamulähetyksistä. 

Hän on tottunut juomaan kahvia aamuviidestä iltakymmeneen. Osallistuminen Olet mitä syöt -ohjelmaan sai hänet kuitenkin muuttamaan tottumuksiaan. 

Vehviläinen kertoi lähtötilanteestaan ennen ohjelmaan osallistumista Viiden jälkeen -ohjelmassa 15. toukokuuta. 

– Ihan koko ajan oli kahvikuppi kädessä. En ollut sitä huomannutkaan, että se oli minulle sellainen tuttipullo, turvaväline, se minun termosmukini. Kun lähden aamulla ennen viittä ajamaan töihin, niin haen heti siitä ainoasta auki olevasta paikasta aamukahvin. Sen jälkeen kahvia tuli litkittyä aina iltakymmeneen saakka, Vehviläinen kertoi.

Vehviläinen väitti jopa ohjelman lääkärille Pippa Laukalle, ettei runsas kahvinjuonti vaikuta hänen uneensa. Hän oli lukenut tutkimuksenkin, jonka mukaan se on kiinni geeneistä, vaikuttaako kahvi uneen vai ei. 

– Nyt olen kiinnittänyt siihen huomiota, enkä enää kuuden jälkeen illalla juo kahvia.

Ohjelmaan lähtemistä radiojuontaja joutui miettimään hetkisen, ja ensimmäinen ajatus oli, ettei hän kehtaa lähteä siihen mukaan. 

– Mutta olin jo Selviytyjistä  asti, mistä on aika monta vuotta, miettinyt ryhdistäytymistä ja sitä, että pitäisi löytää liikunta uudelleen sekä tehdä ruokailutottumuksilleni jotakin. Ajattelin, että kun se tapahtuu julkisesti, niin on pakko. 

Vehviläinen ei asettanut mitään tavoitteita, koska ei alussa edes tiennyt, kauanko koko projekti kestää. Lopulta se kesti noin 2,5 kuukautta. 

Vehviläinen on tehnyt aamuradiota noin 20 vuotta. Hän kokee, että iän myötä unentarve on vähentynyt. 

– Kroppani on hienosti muokkautunut siihen, että nukun noin viisi tuntia yössä. Ja sitten ne päiväunet, jotka Pippa minulta kielsi. 10–15 vuotta sitten olin todella väsynyt ja elämä ei maistunut. On se helpottunut ihan hirveästi. Nousen aina aamuisin pirteänä, Vehviläinen kertoi. 

Kimmo Vehviläinen aloitti radiouransa 90-luvulla Keravalla. Katso yllä olevalta videolta, miten radiota tehtiin yli 30 vuotta sitten.

Alta voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan.

Vehviläisen Olet mitä syöt -jakso nähtiin televisiossa huhtikuun lopulla, ja se on edelleen katsottavissa MTV Katsomossa

Olet mitä syöt alkoi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 18.4. klo 20. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat