Kinkkurullia ja italiansalaattia (4 annosta)
- 150 g keittokinkkua viipaleina
- 2 dl italian salaattia
- hillosipuleita
- cocktailtikkuja
- persiljaa
Nosta lusikallinen italian salaattia kinkkuviipaleelle ja kääri se rullalle. Paina hillosipuli cocktailtikkuun ja kiinnitä rulla tikulla. Koristele persiljalla.
Italian salaatti
- 1 keitetty porkkana
- 2 keitettyä perunaa
- 100 g pakasteherneitä
- 1 suolakurkku
- 1/2 tuorekurkku
- 1/2 dl majoneesia
- 1/2 dl kermaviiliä
- suolaa
- 1 tl sinappia
- valkopippuria
Leikkaa porkkana, perunat, suolakurkku ja kurkku suikaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja mausta suolalla, pippurilla sekä sinapilla. Sekoita kaikki ainekset salaatiksi.
Katkarapukasari (4 annosta)
- 500 g katkarapuja
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 tl chilijauhetta
- rypsiöljyä
- 1 sipuli
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi katkaravut reiluun öljyyn paistinpannulle. Kuumenna kunne sipuli alkaa tirisemään ja lisää suolalla maustetut katkaravut. Kuumenna ja tarjoile patongin kera.
Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala