Kirja: Prinssi William esti Meghania käyttämästä prinsessa Dianan koruja – varmisti asian kuningatar Elisabetin avulla

Rob Jobsonin uutuuskirjassa kerrotaan prinssi Williamin varmistaneen sen, etteivät prinsessa Dianan korut päätyisi Meghanin ylle hänen ja prinssi Harryn häissä.

Kirjailija Rob Jobsonin elokuun alussa ilmestyvä, prinsessa Catherinesta  ja hänen elämästään pääasiassa kertova kirja Catherine – Walesin prinsessa pitää sisällään paljastuksia muistakin kuninkaallisen perheen jäsenistä. Otteita kirjasta on julkaistu jo ennen sen julkaisua useissa brittimedioissa. 

Kirjassa kerrotaan esimerkiksi siitä, että prinssi William  olisi kieltänyt veljensä prinssi Harrynpuolisoa herttuatar Meghania  käyttämästä veljesten edesmenneen äidin prinsessa Dianan  koruja pariskunnan häissä vuonna 2018. 

Jo aiemminkin kuninkaallisten sisäpiireistä on kerrottu Williamin olleen huolissaan Harryn ja Meghanin nopeasti etenevästä suhteesta. Lähteiden mukaan William olisi myös kehottanut pikkuveljeään ottamaan rauhassa suhteessaan Meghaniin antaakseen tälle mahdollisuuden totutella kuninkaalliseen elämään ennen kuin kosisi tätä. 

– William, yhä huolissaan pariskunnan yhteensopivuudesta, jopa pyysi kuningatar Elisabetilta  vakuutuksia siitä, ettei hänen veljensä tuleva morsian käyttäisi mitään prinsessa Dianan aikoinaan käyttämiä koruja, vaikka hänen oma vaimonsa Catherine olikin saanut käyttää joitakin, johtuen asemastaan. 

William kosi omaa puolisoaan Catherinea vuonna 2010 Dianan kuuluisalla 12 karaatin safiiri- ja timanttisormuksella.  

Jobsonin kirjan mukaan Williamin ja Harryn välit olisivat huonontuneet merkittävästi jo ennen Harryn ja Meghanin häitä. Harry on väittänyt isoveljensä ja tämän vaimon Catherinen "hyvän tahdon kadonneen jo kauan häitä". 

– William uskoutui veljelleen, että hänen mielestään oli parempi antaa Meghanille enemmän aikaa sopeutua kuninkaalliseen elämäntapaan ja ehdotti, että tämä rauhoittaisi suhdetta. Harry tunsi itsensä uhmatuksi ja piti sitä loukkauksena. Sen suorana seurauksena hänen suhteensa veljeensä huononi nopeasti. Harryn Spare-kirjan (suom. Varamies) mukaan William oli fyysisesti hyökännyt hänen kimppuunsa. 

Lähteiden mukaan aikoinaan jo Meghanin ensitapaaminen Williamin ja Catherinen kanssa ei olisi sujunut hyvin. Tuolloin kuninkaallinen pariskunta ei katsonut hyvällä Meghanin huoletonta ja kuninkaallisille kenties liian tuttavallista käytöstä. 

– Kun Meghan, joka oli unohtanut huulikiiltonsa, pyysi saada lainata sitä Catherinelta, herttuatar hämmentyi, mutta ojensi sen lopulta hänelle vastahakoisesti. Harryn mukaan hän irvisteli, kun Meghan puristi huulikiiltoa sormelleen ja laittoi sitä huulilleen. 

William ja Harry eivät ole tiettävästi nähneet toisiaan sitten kuningas Charlesin kruunajaisten toukokuussa 2023. Nykyään veljesten ja heidän vaimojensa suhde toisiinsa on käytännössä olematon. 

Harry ja Meghan kihlautuivat vuoden 2017 marraskuussa ja menivät naimisiin toukokuussa 2018. Ennen häitään he olivat seurustelleet noin puolitoista vuotta. 

Pariskunta vetäytyi kuninkaallisesta elämästään vuonna 2020 ja muutti Pohjois-Amerikkaan. he asuvat tätä nykyä Yhdysvaltojen Kaliforniassa lastensa Archien, 5,ja Lilibetin, 3, kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat