Prinssi William ihastutti leikkaamalla hiuksensa – kirjailijan mukaan oikea syy tyylinmuutokseen oli erikoinen näpäytys Harrylle ja Meghanille

Kirjailija Robert Jobsonin mukaan prinssi William leikkasi vuonna 2018 hiuksensa pahoitettuaan mielensä prinssi Harrylle ja Meghanille näiden mediahuomiosta.

Prinsessa Catherinen  elämän vaiheita perkaava tuore, kirjailija Robert Jobsonin kynäilemä elämäkerta Catherine – Walesin prinsessa ilmestyi 1. elokuuta. Catherine ei ole itse osallistunut suoranaisesti kirjan kirjoittamiseen. 

Teoksessa käydään läpi myös laajemmin Ison-Britannian kuninkaallisen perheen jäsenten välisiä suhteita ja tapahtumia. Odotetusti kirjassa pureudutaan myös prinssi Harryn  ja herttuatar Meghanin  hankaliin väleihin muiden kuninkaallisten kanssa. 

Kirjassa käydään läpi muun muassa sitä, millaista medianäkyvyyttä kullakin kuninkaallisella on ollut lähivuosina. Teoksen mukaan sen myötä, kun Meghan toden teolla "astui kuvaan" prinssi Harryn vakiintuneena kumppanina, alkoivat Catherinea koskevat mediajutut muuttua selkeästi positiivisemmiksi. Meghan sen sijaan kohtasi voimistuvaa kritiikkiä. 

Jobsonin mukaan Harryn isoveli William ja Catherine eivät välttämättä ottaneet Meghanin saapumista kuvioihin kovinkaan avoimin ja hyvin mielin. 

– Kenties Meghanin saapuminen sai Williamin ja Catherinen tiedostamattaan panemaan parastaan nyt, kun oli olemassa uusi kuninkaallinen tähtipari. Kuiskailtiin pikkumaisuudesta, jopa kateudesta. Suuri yleisö piti Meghania enimmäkseen piristysruiskeena, ainakin aluksi, mutta hovivirkailijoiden ja jopa kuninkaallisten piirissä oli "ylimielisyyyttä", Jobson kirjoittaa kirjassaan. 

Meghanin kuvaillaan "suostuneen ottamaan haasteen vastaan" ja antautuneen uuteen rooliinsa jo ennen kuin hän ja Harry menivät naimisiin. Pariskunta teki ennen häitään Isossa-Britanniassa usean paikkakunnan kattaneen kiertomatkan, joka keräsi osakseen runsaasti innokasta yleisöä ja myös media oli täynnä reportaaseja kaksikon edesottamuksista. 

Jobsonin mukaan tämä olisi närkästyttänyt erityisesti prinssi Williamia. Erityisesti se, että Harry ja Meghan olivat sopineet vierailun Cardiffiin 18. tammikuuta vuonna 2018 samaan aikaan, kun Williamilla itsellään oli julkinen edustustilaisuus Lontoossa, ei kirjan mukaan käynyt päinsä tulevalle kuninkaalle.

– Williamilla on vahva kilpailuvietti, jopa mediahuomion suhteen, joten hän päätti leikkauttaa tukkansa dramaattisesti sängelle ennen kuin meni tapaamaan potilaita eräässä Lontoon sairaalassa. Hän tiesi pääsevänsä siten lehtien uutissivuille. 

– Joitakin Charlesin  hovivirkailijoita huvitti se, että William loukkaantui, kun hänen pikkuveljensä ja tämän yhdysvaltalainen kihlattu eivät osoittaneet häntä kohtaan hänen kuninkaalliseen asemaansa kuuluvaa arvonantoa. Eihän prinssi itsekään juuri koskaan osoittanut sellaista arvonantoa isälleen. 

Tiettävästi William ja Harry eivät ole kohdanneet toisiaan kasvotusten isänsä kruunajaisten jälkeen, jotka järjestettiin toukokuussa 2023. Prinssiveljesten välit ovat useiden lähteiden mukaan muuttuneet menneiden lähivuosien aikana läheisistä erittäin jäätäviksi. 

Lähteiden mukaan William on verisesti vihainen pikkuveljelleen tämän päätöksestä jättää kuninkaalliset velvollisuudet taakseen vuonna 2020 sekä Harryn ja Meghanin useista julkisista avautumisista kuninkaallisen elämänsä vaikeuksista sekä haasteista erinäisten kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat