Kittilän kaksi entistä kuntapäättäjää tuomittiin KKO:ssa ehdollisiin virkarikoksista

Korkein oikeus tuomitsi kaksi Kittilän entistä kuntapäättäjää useista virkarikoksista. Kyseessä on niin sanottu laskutusjuttu, jossa kunnan laskuun tilattiin vuosina 2013–2015 oikeudellisia neuvoja.

Oikeus katsoo, että tuomitut kuntapäättäjät hankkivat lakipalvelua kunnan ulkopuoliselta asiantuntijalta ja veivät laskun myöhemmin kunnanhallintoon maksettavaksi. Lisäksi oikeus katsoo kunnanhallituksen puheenjohtajan toimineen esteellisenä toisen asiantuntijapalvelun tilaamisessa.

Sekä Kittilän entinen kunnanhallituksen puheenjohtaja että entinen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin muun muassa petoksen yrityksestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

– Korkein oikeus katsoi, että tuomitut vastaajat olivat yrittäneet erehdyttää kuntaa maksamaan laskun, jonka maksamiselle kunnan varoista ei ollut perusteita, perustelee KKO tuomiota siitä annetussa tiedotteessa.

KKO:n mukaan kunnanhallituksen puheenjohtaja oli lisäksi osallistunut asian valmisteluun esteellisenä ja rikkonut virkavelvollisuutensa tarkoituksenaan hankkia itselleen hyötyä välttämällä toisen laskun maksuvelvollisuuden.

Kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja Timo Kurula tuomittiin 80 päivän ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Aki Maunula 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Jutussa myös syytettynä olleen kunnanvaltuuston varapuheenjohtajan syytteet hylättiin.

Lapin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut kaikki kolme virkarikoksista, mutta Rovaniemen hovioikeus hylkäsi kaikki syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat