Kiusallisia paljastuksia oikeudessa – pelaaja vaatii Manchester Cityltä hirmuisia korvauksia

Ranskalainen keskikenttäpelaaja Benjamin Mendy vaatii Manchester Cityltä saataviaan oikeusteitse, kertoo muun muassa Guardian-lehti. Useista raiskaussyytteistä vapautunut Mendy väittää Cityn jättäneen maksamatta hänelle lähes 14 miljoonan euron edestä palkkoja.

Cityn kerrotaan katkaisseen Mendyn palkanmaksun syyskuussa 2021 ranskalaisen odottaessa oikeudenkäyntiään. Mendy oli vangittuna elokuusta 2021 tammikuuhun 2022 ja uudelleen joulutammikuussa 2022–2023. Oikeus vapautti Ranskan paidassa maailmanmestaruuden vuonna 2018 juhlineen Mendyn kaikista syytteistä vuonna 2023.

Seuran mukaan palkanmaksun lopettaminen oli perusteltua, koska Mendy ei ollut seuran käytettävissä vangitsemisen ja Englannin jalkapalloliiton asettaman pelikiellon vuoksi.

Guardianin mukaan Mendy nautti Cityssä noin 600 000 euron kuukausipalkkaa. Lisäksi hänen sopimukseensa oli kirjattu noin 1,1 miljoonan euron bonus, jos Mendy pelaisi 60 prosentissa Cityn kauden otteluista sekä reilun 1,4 miljoonan bonus, jos City selviytyisi Mestarien liigaan.

Oikeuden dokumenttien mukaan Mendy joutui taloudellisiin ongelmiin palkanmaksun päätyttyä. Pelaaja myi kartanonsa saadakseen rahaa oikeudenkäyntikuluihin ja muihin laskuihin. Mendy sai taloudellista tukea agentiltaan, joka auttoi oikeuskulujen maksamisessa. Apuun tulivat pelaajan mukaan myös joukkuetoverit Raheem Sterling, Bernardo Silva ja Riyad Mahrez lainasivat rahaa kuluihin.

Mendyn mukaan Cityn silloinen jalkapallotoimintojen johtaja Omar Berrada oli luvannut hänelle, että seura maksaa maksamatta jääneet palkat, jos pelaaja vapautettaisiin syytteistä. Berrada kuitenkin kiisti lupauksen.

– Manchester City ei ole missään vaiheessa pyytänyt anteeksi tai edes myöntänyt, että heidän tekonsa olivat vähällä maksaa minulle kaiken. Minusta on oikeutettua, että he maksavat minulle palkkarahat, jotka olisin ansainnut, jos en olisi virheellisesti joutunut syytetyksi rikoksesta, jota en tehnyt, Mendy perusteli vaatimuksiaan.

Nykyisin ranskalaisessa Lorientissa maan kakkostasolla pelaava Mendy todisti oikeudessa, ettei hänen toimintansa Cityssä poikennut muista joukkueen tähtipelaajista, jotka osallistuivat samoihin juhliin hänen kanssaan. Ranskalaispelaajan mielestä on epäoikeudenmukaista, että seura pidätti ainoastaan hänen palkanmaksunsa, vaikka seura hänen mukaansa oli tietoinen myös muiden pelaajien toimista. Mendyn mukaan ainoa ero hänen ja muiden juhliin osallistuneiden pelaajien välillä oli, että häntä "syytetttiin väärin perustein raiskauksesta". 

– Useat Manchester Cityn edustusjoukkueen pelaajat, mukaan lukien joukkueen kapteeni, osallistuivat juhliin, joissa olin ja joita järjestin, Mendy todisti oikeudelle Telegraphia siteeraavan Goal-sivuston mukaan.

– Joimme kaikki alkoholia. Me kaikki harrastimme irtosuhteita naisten kanssa. Me kaikki rikoimme covid-19-rajoituksia. Tämä ei oikeuta minun tekemisiäni, mutta minusta on epäreilua, että Manchester City nostaa minut tikunnokkaan tällä tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat