Kohu olympiafinaalin alla – miljonääritähden äiti raivostui poikansa kohtelusta: "Mahdotonta hyväksyä"

Boston Celticsin tähtipelaajalle Jayson Tatumille ei ole meinannut löytyä sopivaa roolia Yhdysvaltojen kivikovasta koripallon olympiajoukkueesta. Nyt asiaan on ottanut kantaa rajuin sanankääntein jopa Tatumin äiti. 

Tatum joutui jo toistamiseen Pariisin olympialaisten aikana seuraamaan täysin sivusta joukkueensa otteita, kun USA nousi 95–91-välierävoittoon Serbiasta torstaina. Hän koki saman kohtalon kisojen avauspelissä, joka oli sekin Serbiaa vastaan. 

ESPN:n koripalloanalyytikko Dick Vitale hämmästeli Tatumin penkittämistä semifinaalin jälkeen, ja epäili Twitterissä, että voisiko kyseessä olla loukkaantuminen. Hän sai vastauksen yllättävältä taholta, Tatumin äidiltä Brandy Colelta

– Ei hän ole (loukkaantunut). Mutta jos saat selville, mistä on kyse, kerrothan minullekin. (Tätä on) mahdoton hyväksyä, eikä tässä ole mitään järkeä, Cole latasi

USA:n päävalmentaja Steve Kerr kertoi näkemyksensä Tatumin vähäiseen vastuuseen perjantaina. 

– Kyse on vain kombinaatioista, ja siitä, miten ryhmä on pelannut yhteen. Kevin (Durant) on täyttänyt paikkansa toivuttuaan loukkaantumisesta. Kyseessä on ennen kaikkea matemaattinen ongelma, Kerr selvitti Boston Globen mukaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Celticsissä NBA-mestaruuden kesällä voittanut Tatum, 26, saavutti olympiakultaa Tokiossa kolme vuotta sitten, ja oli tuolloin USA:n toiseksi tehokkain pelaaja Durantin jälkeen. 

Heinäkuun alussa Tatum solmi Celticsin kanssa viisivuotisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan ennätykselliset 314 miljoonaa dollaria eli noin 287 miljoonaa euroa. 

Koripallon miesten olympiafinaali Ranska–Yhdysvallat alkaa lauantaina Suomen aikaa kello 22.30.

Lue myös:

    Uusimmat