Yllätys lähellä – USA:n supertähtinippu kampesi vaivoin olympiafinaaliin: "Tuo oli erityistä"

Yhdysvaltain miesten koripallomaajoukkue eteni olympiafinaaliin kaatamalla välierässä Serbian pistein 95–91. Ottelu oli supertähtinipulle kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo.

LeBron Jamesin ja Stephen Curryn tähdittämä USA oli suurimman osan ottelusta perässä kaksinumeroisin luvuin. Mahdollisuudet viidenteen peräkkäiseen miesten koripallon olympiakultaan olivat ottelun aikana pahasti alamaissa.

Serbia oli kolmen neljänneksen jälkeen 76–63-johdossa. Yhdysvallat kuitenkin käänsi ottelun väkevän päätösneljänneksen turvin. Se vei ottelun viimeisen osan nimiinsä pistein 32–15.

Lebron James tasoitti tilanteeksi päätöspätkällä 84–84, ja vain hetkeä myöhemmin Curry vei Yhdysvallat johtoon. Ilotulitus jatkui, eikä Serbia enää onnistunut nousemaan takaisin taisteluun voitosta.

Ottelun paras pistenikkari Curry heitti kaikkiaan 36 pistettä, sisältäen yhdeksän kolmosta.

– Tuollainen comeback... Olen nähnyt paljon maajoukkuepelejä ja tuo oli kyllä erityistä, hän sanoi ottelun jälkeen.

Loppuottelussa Yhdysvallat kohtaa kisojen isäntämaan Ranskan, joka kaatoi välierässään Gordon Herbertin valmentaman Saksan pistein 73–69.

– Olen 39-vuotias, käynnissä on 22. kauteni. En tiedä, montako tilaisuutta saan taistella jostain isosta ja pelata isoja pelejä. Tämä oli iso peli, LeBron James sanoi ottelun päätyttyä.

Miesten koripallofinaali pelataan myöhään lauantai-iltana. 

Lue myös:

    Uusimmat