Kohu-urheilijat ilmestyivät Pohjois-Korean tv-lähetykseen – olympialaisissa huolta herättänyt selfie eteläkorealaisten kanssa

Pohjoiskorealainen pöytätennispari Ri Jong-sik ja Kim Kum-yong on esiintynyt tuoreeltaan Pohjois-Korean televisiossa. Kaksikon pelättiin joutuvan vaikeuksiin eteläkorealaisten kilpakumppanien kanssa otetun selfien jälkeen.

Pohjoiskorealaispari Ri Jong-sik ja Kim Kum-yong saavutti hopeaa Pariisin olympialaisten pöytätenniksen sekakilpailussa. He poseerasivat pelien päätyttyä iloisessa yhteiskuvassa myös mitaleille yltäneiden kiinalaisten ja eteläkorealaisten kilpakumppanien kanssa.

Etelä-Korea tunnetaan Pohjois-Korean ykkösvihollisena, ja eteläkorealainen Daily NK -lehti ehti uutisoida, että pohjoiskorealaista pöytätennisparia uhkaisi toimistaan rangaistus. Daily NK:n mukaan urheilijoille oli heidän palattuaan tehty perusteellinen ideologinen arviointi ja viranomaiset olivat tyytymättömiä hymyihin ja vuorovaikutukseen eteläkorealaisten kanssa.

Osa arveli, että urheilijat voisivat joutua jopa vuosiksi pakkotyöhön tai poliittiseen vankeuteen. Selfiestä nousi huomattava kansainvälinen puheenaihe.

Eteläkorealainen Korea Times raportoi kuitenkin nyt, että pelot vaikuttavat olleen turhia. Ri Jong-sik ja Kim Kum-yong esiintyivät Pohjois-Korean valtiollisen yleisradioyhtiö Korean Central TV:n lähetyksessä keskiviikkona.  

– Saimme arvokasta kokemusta ja oppia viimevuotisista Aasian kisoista ja tämänvuotisista olympialaisista. Harjoittelemme nyt tulevia kansainvälisiä kilpailuja varten, Kim Kum-yong sanoi haastattelussa.

Kuvissa oli pääkaupunki Pjongjangissa harjoitelleita urheilijoita ja valmentajia, Ri Jong-sik ja Kim Kum-yong heidän joukossaan.

Korea Times huomauttaa, että on tosin mahdollista, että kaksikko on saanut lievän rangaistuksen ennen paluuta harjoittelun pariin.

Lue myös:

    Uusimmat