Kohupelaaja pudotti uutispommin – harkitsee uransa lopettamista

Australian tennistähti Nick Kyrgios sanoo harkitsevansa jo eläkkeelle jäämistä. 26-vuotias ei myöskään ole enää kiinnostunut edustamaan maataan olympialaisissa.

Tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Kyrgios on alkanut uudelleenarvioimaan urheilu-uransa jatkumista. Polvi- ja rannevammat ovat pitäneet hänet vuoden verran sivussa.

– Totuus on, että osa minusta tietää, että aikani urheilussa saattaa olla ohi. Ja se sopii minulle, hän kirjoittaa sanomalehti The Sydney Morning Heraldille.

– Olen urani tienhaarassa. Olen saavuttanut pisteen, jossa elämä tenniksen jälkeen on jännittävä mahdollisuus. Tiedän, että voin olla yksi maailman parhaista ja voittaa suuria turnauksia – jos kehoni vain suo. Se liekki palaa edelleen, mutta se ei ole kaikkeni.

ATP-rankingin entinen numero 13 sanoo, että hän voisi pelaamisen sijaan matkustaa ympäri maailmaa ja tienata todella hyvin selostamalla ja juontamalla urheilutapahtumia Australian avointen tapaan.

Sen lisäksi räiskyvänä persoonana tunnettu Kyrgios pitää talkshowta, jossa hän on haastatellut muun muassa Gordon Ramsayn ja Mike Tysonin kaltaisia hahmoja.

Tulehtuneet välit Australian olympiatiimiin

Vuoden 2022 Wimbledon-finalisti ilmoitti myös, ettei hän edustaisi Australiaa Pariisin olympialaisissa, vaikka olisi pelikunnossa.

– Yhden asian voin taata: En anna itseäni olympialaisiin, Kyrgios jatkaa.

– Halusin pelata maalleni, mutta en voi sanoa tuntevani samoin. En ole myöskään tuntenut Australian haluavan minua edustajakseen. Tunnen usein oloni kotoisammaksi kaukana kotoa.

Kyrgios jätettiin vuoden 2016 Rion olympialaisten ulkopuolelle. Hän kritisoi tapaa, jolla Australian olympiakomitea ja entinen operaatiopäällikkö Kitty Chiller kohtelivat häntä.

Rion kisojen alla Chiller oli sanonut, että Kyrgiosin käytös kentällä ja sen ulkopuolella osoitti, ettei hän "ymmärrä, mitä tarkoittaa olla australialainen olympiaurheilija".

– Se, että he kielsivät minua edustamasta maatani käytökseni vuoksi, on jotain mitä en voi unohtaa, Kyrgios summaa.

Kyrgios sanoi keskiviikkona, että hän toivoo toipuvansa rannevammastaan ajoissa pelatakseen Wimbledonissa ja US Openissa. Minkäänlaisia takeita hän ei kuitenkaan voinut antaa.

Lue myös:

    Uusimmat