Olympialaisissa raju turpasauna – supertähti huolissaan lajin maineesta

Tennistähti Novak Djokovic murskasi nelinpelistä kaksinpeliin siirtyneen Matthew Ebdenin lukemin 6–0, 6–1 ensimmäisellä kierroksella. Serbi on huolissaan siitä, että olympialaisten osallistumissäännöt asettavat lajin huonoon valoon.

Ykkössijoitetun Djokovicin ei juurikaan tarvinnut hikoilla, kun hän päihitti Ebdenin noin 53 minuutissa. Australialainen teki lukuisia virheitä, eikä kyennyt pysymään mukana useimmissa yli neljän lyönnin mittaisissa palloralleissa. Hän voitti ainoan pelinsä, kun Djokovic johti 6–0, 4–0.

Miten näin pääsi käymään?

Ebden saapui Pariisiin ilman minkäänlaista aikomusta kilpailla kaksinpelissä. Hän ei ollut pelannut yhtäkään kaksinpeliottelua sitten elokuun 2022, jolloin hän vetäytyi yksilökilpailuista keskittyäkseen kukoistavaan nelinpeliuraansa, jossa hän on ranking-sijalla 3.

Kaksinpelikilpailusta on kuitenkin vetäytynyt lukuisia pelaajia. Huippunimet kuten Jannik Sinner, Andy Murray, Hubert Hurkacz ja Holger Rune ovat kaikki jättäytyneet Pariisista pois.

Riippuen vetäytymisten ajankohdasta, useimmissa tennisturnauksissa seuraavaksi korkeimmalle sijoittunut pelaaja tai yksi edellisellä karsintakierroksella hävinnyt pelaaja nousisi heidän tilalle.

Olympialaisissa, joissa ei ole karsintalohkoa, 19. heinäkuuta jälkeen vetäytyvät pelaajat on korvattava jo paikalla olevilla pelaajilla nelinpelin joukosta.

– En todellakaan ymmärrä sääntöjä. Ne eivät ole lainkaan loogisia - että jos joku vetäytyy tai peruuttaa ennen arvonnan tekemistä tai silloin, kun arvonta on tehty, niin sitten kutsutaan nelinpelien pelaajia pelaamaan kaksinpeliä, Djokovic hämmästeli voittonsa jälkeen.

– Minusta se ei anna hyvää kuvaa lajistamme. Olisi ollut paljon kaksinpelin pelaajia, joilla olisi ollut runsaasti aikaa, ja jotka olisi voinut kutsua mukaan. Joten tätä osaa en ymmärrä.

Djokovic toivoo, että Kansainvälinen tennisliitto ITF yhdessä olympialaisten kanssa harkitsee säännön muuttamista.

– Toivon niin, koska tämä oli Matthew'lle rankkaa. Hän ei ole pelannut kaksinpeliä kahteen vuoteen, Djokovic sanoi tarjoatkseen sympatiansa Ebdenille.

Lue myös:

    Uusimmat