Koko maassa siirrytään talvinopeusrajoituksiin – voimassa viimeistään huomenna

E18-moottoritiellä nopeusrajoitus voi olla tietyillä osuuksilla 120 kilometriä tunnissa vielä marraskuussa.

Koko Suomessa siirrytään talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin maanteillä, kertoo tieliikennekeskus Fintraffic. Talviset nopeusrajoitukset tulevat voimaan eri tieosuuksilla heti, kun nopeusrajoitusmerkit ovat paikoillaan, viimeistään huomenna.

Maanteillä nopeusrajoitukset laskevat pääasiassa 80 kilometriin tunnissa, kun taas moottoriteillä rajoitus on 100 kilometriä tunnissa.

Nopeusrajoituksia alennetaan pimeäksi kaudeksi ja talveksi liikenneturvallisuuden vuoksi. Takaisin kesänopeusrajoituksiin siirrytään tavanomaisesti huhtikuun alussa.

Moottoritiellä kesänopeudet mahdollisia

E18-moottoritien tietyillä osuuksilla nopeusrajoitus voi kuitenkin olla 120 kilometriä tunnissa vielä marraskuussa, jos sää sen sallii. Joulukuun alusta alkaen myös kaikilla E18-osuuksilla siirrytään talvinopeusrajoituksiin.

Tieosuudet, joissa voi olla korkeampia nopeusrajoituksia, ovat Kaarinan ja Lohjan (Saukkola) sekä Vantaan (Kehä III) ja Vaalimaan välillä.

–  On kuitenkin hyvä muistaa, että pimeällä 120 kilometriä tunnissa -rajoitusta ei voida soveltaa, sillä korkeammat nopeudet on tarkoitettu vain valoisaan aikaan sekä hyvissä ajo-olosuhteissa käytettäväksi, kertoo Fintrafficin tieliikenteenohjauksen yksikönpäällikkö Eero Sauramäki tiedotteessa.

Muuttuvien opasteiden tiedot sekä muut liikenne- ja olosuhdetiedot voi tarkistaa ennen matkalle lähtöä Fintrafficin liikennetilannepalvelusta. Tien päältä reaaliaikaista liikennetietoa tarjoaa myös Fintrafficin maksuton mobiilisovellus.

Lue myös:

    Uusimmat