Kokoomusnuorilta yllättävä ehdotus Suomen seuraavaksi komissaariksi

Kokoomusnuoret ovat antaneet oman ehdotuksensa Suomen seuraavasta EU-komissaarista.

Kokoomuksen Nuorten Liitto on julkaissut tiedotteen, jossa se esittää Petri Sarvamaata (kok.) EU:n maatalouskomissaariksi.

– Julkisessa keskustelussa nimiä Suomen komissaariksi on ponnahtanut esille, mutta yksi on Kokoomusnuorten mielestä ylitse muiden. Kokoomusnuoret ehdottaa Petri Sarvamaan nimeämistä Suomen seuraavaksi komissaariksi, tiedotteessa kirjoitetaan.

Nyt julkaistussa tiedotteessa kokoomusnuorten perustelevat Sarvamaan valintaa hänen maa-, metsä- ja biotalouden osaamisellaan sekä tunnettuudellaan, verkostoillaan ja yleisellä ymmäryksellä EU-politiikasta.

– Sarvamaan nimeämistä puoltaa myös se, että Suomella olisi paras mahdollinen asema tavoitella painavaa salkkua komissiosta: maatalouskomissaarin paikkaa. Maatalouskomissaarin toimialaan kuuluisi jatkossa yhä enemmän metsä- ja biotalouden asioita, tiedotteessa jatketaan.

Nuorisojärjestön mukaan monet aiemmat maatalouskomissaarit on voitu nähdä niin sanottuina neutraaleina osapuolina ja nyt Suomi olisi luonteva jatko listalle.

Sarvamaa nousi Euroopan parlamenttiin vuonna 2012 varasijalta, kun Ville Itälä siirtyi mepin paikalta Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi.

Sarvamaa aloitti puolestaan Suomen edustajana tilintarkastustuomioistuimessa Luxemburgissa kesäkuun alussa, jolloin Eija-Riitta Korhola nousi hänen tilalleen Euroopan parlamenttiin.

Valinta komissaariksi epätodennäköistä

Aiemmin mediassa on arvioitu, ettei Sarvamaalla ole mahdollisuuksia havitella avoinna olevaa komissaarin paikkaa. Seuraavan komissaarin paikan saajasta päättää pääministeri Petteri Orpo (kok.).

Myös STT uutisoi aiemmin, että kolmannelle kaudelle europarlamenttiin valittua Henna Virkkusta (kok.) on soviteltu kokoomuslähteiden mukaan seuraavaksi komissaaria.

Kokoomus tehnee Suomen komissaarista esityksen kesän aikana. Ennen tätä jäsenmailta odotetaan kuitenkin esitystä EU-komission puheenjohtajasta.

Lue myös:

    Uusimmat