Kolmanneksessa asbestipurkutöissä puutteita – näissä asioissa eniten huomautettavaa

Aluehallintaviraston tekemissä tarkastuksissa on havaittu asbestityömaihin liittyviä puutteita. Eniten huomautettavaa näissä tarkastuksissa on ollut asbestityössä käytetyissä ilmankäsittelylaitteissa.

Aluehallinnon työsuojelun ylitarkastaja Mikko Koivisto kertoo aluehallintoviraston tiedotteessa, että puutteita on havaittu kolmanneksessa asbestityömaiden tarkastuksissa.

Havaitut puutteet liittyvät asbestipölyn hallinnan suojauksiin, asbestityön ennakkoilmoituksiin ja asbestityön turvallisuussuunnitelmiin. Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet valvovat työpaikoilla suoritettavia asbestipurkutöitä ja asbestipurkutyölupia.

– Kolmanneksessa asbestityömaiden tarkastuksista olemme havainneet puutteita asbestipölyn hallinnan suojauksissa, asbestityön ennakkoilmoituksissa ja asbestityön turvallisuussuunnitelmissa, kertoo Koivisto.

Työsuojeluviranomaiset saavat nimenomaan asbestiin liittyen eniten rakennusalaan liittyviä yhteydenottoja, joissa kerrotaan esimerkiksi mahdollisista asbestiin liittyvistä ongelmista.

Asbestilupien tarkastukset liittyvät työnantajan lupaprosessiin.

– Tällöin työnantajalla on intressi saada asbestipurkutyölupa ja lupa-asiat ovat olleet pääsääntöisesti kunnossa. Eniten huomautettavaa näissä tarkastuksissa on ollut asbestityössä käytetyissä ilmankäsittelylaitteissa, toteaa Koivisto.

Asbestipurkutyöhön ryhtyvän on tehtävä alueellisesti työsuojeluviranomaiselle kirjallinen asbestityön ennakkoilmoitus.

– Ennakkoilmoitus on toimitettava seitsemän päivää ennen purkutyön aloitusta. Valvontaa kohdennetaan esimerkiksi ilmoituksiin, joissa seitsemän päivän ilmoitusaika ei täyty. Hätätyön, esimerkiksi putkirikko, osalta ennakkoilmoitus on tehtävä heti, kun se on mahdollista. Muu perusteltu ilmoitusajasta poikkeaminen edellyttää alueellisen työsuojeluviranomaisen hyväksynnän, muistuttaa Koivisto.


Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat