Kolmasosa eurooppalaisten käyttöön tuotetusta ruoasta joutuu hävikkiin, ilmenee konsulttiyhtiö Deloitten selvityksestä. Yhtä ihmistä kohti se tarkoittaa 173:a kilogrammaa vuodessa.
Ruokahävikkiä voisi Deloitten mukaan merkittävästi vähentää. Se onnistuisi esimerkiksi lisäämällä kuluttajien tietoisuutta, ennakoimalla paremmin kauppojen kysyntää sekä optimoimalla logistiikkaa ja varastointia.
– On löydettävä myös tasapaino ruoan pakkausmateriaalien vähentämisen ja ruuan entistä paremman säilyvyyden välille, sanoo yritysvastuuliiketoimintaa Deloittella johtava Riikka Poukka tiedotteessa.
Ruokahävikin pienentäminen vähentäisi myös kasvihuonekaasuja.
Tiedot perustuvat Deloitten tutkimukseen, joka pyrki löytämään kiertotalouden avulla keinoja kuluttamisen aiheuttamisen päästöjen vähentämiseen.