Kolme suomalaista koki sprintissä kovia: "Mentiin mukkelis makkelis"

Kolme suomalaista koki kovan kohtalon sunnuntain vapaan sprinttikisassa.

Vaikka sunnuntaina suomalaisilta nähtiin loisto-otteita sprintissä, mahtui sinne myös muutama ikävä epäonnistuminen. Kolmella suomalaishiihtäjällä oli epäonnea: Verneri Poikonen ja Hilla Niemelä menivät nurin, ja Niilo Moilasen sauva katkesi.

Niemelän kaatuminen viidennessä erässä oli varsinkin kova kolaus Suomen joukkueelle, sillä hän oli karsinnan paras suomalaisnainen.

– Siinä oltiin kaksi rinnakkain käännökseen ja minulta lähti sukset alta. Sukset osuivat yhteen, ja sitten se oli menoa. Ei lähdetä ketään syyttelemään, Niemelä sanoi kisan jälkeen.

Niemelä oli hyvissä asemissa kaatuessaan. Hän taisteli Johanna Hagströmin ja Patricija Eidukan kanssa erän kärkipaikoista.

– Tuntui hyvältä. Toki onhan se jälkikäteen helppo sanoa, että tuntui hyvältä. Olisin halunnut nähdä, miten olisi käynyt stadionilla, Niemelä totesi.

– Harmittaa loppupelissä aika paljon. Sanoin karsinnan jälkeen, että pitää olla tyytyväinen, menee miten vaan, mutta nuollaan nyt ensin vähän haavoja. Toivottavasti tulee vielä tilaisuuksia.

Poikonen kaatui omassa alkuerässään.

– Tila loppui kahdelta mieheltä kesken. Sitten mentiin mukkelis makkelis ja sukset lähti alta. Olisi pitänyt aikaisemmin tajuta tehdä liike eteenpäin. Tultiin kaksi miestä yhden miehen tilaan. Se oli kisatapahtuma, mutta harmi että se sattui, Poikonen kommentoi.

25-vuotias Poikonen on ollut epäonninen myös aikaisemmin tämän kauden vapaan sprinteissä.

– Trondheimissa suksi epäonnistui ja siksi ei riittänyt Gomsiin. SM-kisoissa tuli kaatuminen ja täällä kaatuminen. Haetaan vielä kevätkeleistä virtaa, Poikonen kertasi.

Niilo Moilasen kohtaloksi alkuerässä koitui sauvan katkeaminen.

– Näyttäisi siltä, että Lahdesta on tullut pikku peikko itselle. Ei mennyt tänäänkään ihan nappiin. Aika-ajosta parani erään hiihto ja tuplatunnelin nousussa olin hyvin asetelmissa. Sitten takaa kaveri polkaisi oman sauvan poikki eikä ollut enää mitään tehtävissä, Moilanen kertoi tilanteesta.

Moilanen koki kovia myös viime vuonna Salpausselän kisoissa, kun hän kaatui vapaan sprinttikisan alkuerässä.

– Harmi homma. Olisi joskus hieno saada nappionnistuminen kotiyleisölle, kun oli taas tunnelma katossa. Ei auta kuin mennä eteenpäin. Kunto on kuitenkin ihan jees, ja kisoja on vielä jäljellä keväällä.

Suomi sai sunnuntaina yhteensä 11 hiihtäjää erävaiheeseen karsinnasta. Suomalaisittain hiihtopäivä huipentui finaaleihin, kun miesten loppukilpailussa mukana oli Joni Mäki ja naisten puolella Jasmi Joensuu. Molemmat sijoittuivat lopulta kuudenneksi.

 

Lue myös:

    Uusimmat